Τα μεγάλα ονόματα της free-agency , όπως ο ΛεΜπρον Τζέιμς ή ο Κέβιν Λαβ και φυσικά οι ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Μαρκ Γκασόλ, Πολ Μίλσαπ κ.α., «κλέβουν» σαφώς την παράσταση στο ΝΒΑ. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες περιπτώσεις παικτών που προτίμησαν το opt-out και από την 1η Ιουλίου θα είναι ελεύθεροι. Πρώτος και καλύτερος ο Πολ Πιρς, που αποφάσισε πως θα αφήσει την Ουάσινγκτον και τα 5,5εκατ.δολ. της επόμενης σεζόν και εκτός του φημολογούμενου ενδιαφέροντος των Σέλτικς για επιστροφή του στη Βοστόνη, απασχολεί και τις δύο ομάδες του Λ.Α.. Ο «The Truth», αν και στα 37 του, διαθέτει μεγάλη εμπειρία και αφενός είναι «στόχος» των Κλίπερς και του άλλοτε προπονητή του στους Σέλτικς, Ντοκ Ρίβερς, αλλά και των Λέικερς. Οι «Λιμναίοι» είναι η ομάδα που υποστήριζε πιτσιρικάς ο γεννημένος στην Καλιφόρνια Πιρς και ο Κόμπι Μπράιαντ θα τον ήθελε του χρόνου στο πλάι του.

Τον «δρόμο» της free-agency επέλεξε και ο Μπρουκ Λόπεζ, που άφησε στο τραπέζι τα 16,7εκατ.δολ. που θα κέρδιζε την νέα σεζόν στο Μπρούκλιν, αλλά οι Νετς ευελπιστούν πως θα τον πείσουν να ανανεώσει. Ο σέντερ από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (μ.ο. 17,2π.-7,4ριμπ. σε 72 αγώνες φέτος στη Λίγκα), πάντως, επιθυμεί να συναντηθεί με ενδιαφερόμενες ομάδες… Ελεύθερος, αλλά με επιθυμία της ομάδας του, έμεινε και ο Μάικλ Μπίσλεϊ. Οι Χιτ δεν ενεργοποίησαν την οψιόν στο συμβόλαιό του και η 3η του θητεία στο Μαϊάμι ολοκληρώθηκε. Ο Μπίσλεϊ, Νο2 στο ντραφτ του 2008, θα λάμβανε του χρόνου 1,3εκατ.δολ., όμως οι πρωταθλητές του 2012 και 2013δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τους 8,8π. που είχε σε 24 ματς, επιστρέφοντας από την Κίνα. Οι Χιτ αναμένουν την απόφαση ή όχι για opt-out και από τους Ντουέιν Ουέιντ και Λουόλ Ντενγκ.

Στην αναμονή είναι και οι «μνηστήρες» για την υπογραφή του ΝτιΑντρε Τζόρνταν, που έμεινε ελεύθερος από τους Κλίπερς. Η ομάδα του Λ.Α. το θέλει μεν πίσω στο «Στέιπλς Σέντερ», όμως το ESPN αποκάλυψε την Δευτέρα (29/6), πως ο Αμερικανός σέντερ είναι κοντά στο Ντάλας! Βάσει του ρεπορτάζ, ο Τζόρνταν συναντήθηκε δις τόσο στο Λ.Α. όσο και το σπίτι του στο Χιούστον με τον φόργουορντ των Μαβς, Τσάντλερ Πάρσονς, με τον οποίο έχουν τον ίδιο ατζέντη (Νταν Φέγκαν). Μάλιστα, ο Πάρσονς φέρεται να είναι επίσης εκείνος που έπεισε το 2013 -όταν ήταν ακόμη στους Ρόκετς- τον Ντουάιτ Χάουαρντ να αφήσει τους Λέικερς για το Χιούστον, με «ατού» και πάλι τον κοινό τους ατζέντη. Το «σενάριο» Τζόρνταν-Μάβερικς μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό, καθώς ο φέτος βασικός σέντερ, Τάισον Τσάντλερ, δήλωσε πως «δεν θα είχα πρόβλημα να είμαι αναπληρωματικός του χρόνου, γιατί έτσι είναι η δουλειά στο μπάσκετμπολ»… Τέλος, εκτός από τους ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Μαρκ Γκασόλ και Γκρεγκ Μονρό, οι Νικς έχουν στη λίστα τους και τον Ντέιβιντ Ουέστ που αποχωρεί από την Ιντιάνα, ώστε να λάβει και τον ρόλο «δασκάλου» του Κρίσταπς Πορζίνγκις, τον οποίο η Νέα Υόρκη επέλεξε στο Νο4 του ντραφτ, παρά τις… αντιρρήσεις του Καρμέλο Άντονι.