Ο Τζοέλ Εμπίντ δεν είχε πάντα και τις καλύτερες σχέσεις με τον Μπρετ Μπράουν, αν και ο προπονητής του στους Σίξερς φρόντιζε να τον αποθεώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Τον περασμένο Δεκέμβριο μάλιστα, ο παίκτης της Φιλαντέλφια είχε πάρει ανάποδες μετά από ένα παιχνίδι με τους Πίστονς και είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τον ρόλο που έχει στην ομάδα μετά την μεταγραφή (μέσω ανταλλαγής) του Τζίμι Μπάτλερ στους Σίξερς, λέγοντας: «Από τότε που έγινε η ανταλλαγή νιώθω ότι είμαστε στα… κάτω. Είχα ρυθμό στην επίθεση πριν απ΄’ αυτό. Τώρα νιώθω ότι δεν είναι έτσι».

Οι δηλώσεις του είχαν βέβαια ως στόχο τον Μπράουν, διότι αυτός μοίραζε τους ρόλους στην ομάδα.

Ο Καμερουνέζος σέντερ, όμως, όχι απλά τα βρήκε με τον προπονητή του, αλλά έγνε και ασπίδα γι’ αυτόν. Μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από τους τελικούς της Ανατολής με εκείνο το απίστευτο buzzer beater του Καουάι Λέοναρντ, βγήκαν στην επιφάνεια σενάρια που ανέφεραν ότι το… μάρμαρο θα πληρώσει ο Μπράουν.

Ο Τζοέλ Εμπίντ, όμως, που λύγισε μετά τον αποκλεισμό και ξέσπασε σε κλάματα, υπερασπίστηκε τον προπονητή του και σχολίασε με τον δικό του τρόπο τα σενάρια περί απόλυσής του: «Ο κόουτς Μπράουν έχει κάνει φανταστική δουλειά! Έχει πετύχει σπουδαία πράγματα και φέτος ωρίμασε ακόμα περισσότερο ως προπονητής! Έμαθε. Όλοι μάθαμε. Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχεί για τίποτα. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής κι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Αν πρέπει να κατηγορήσετε κάποιον, ρίξτε όλες τις ευθύνες σε μένα. Όλα αυτά περί απόλυσής του είναι μαλ…ίες»!