Πέρσι ήταν ο Τύπος και οι αντίπαλοι που τόνιζαν πως οι Ουόριορς κατέκτησαν τον τίτλο γιατί αντιμετώπισαν ομάδες που είχαν τραυματίες τους βασικούς πόιντ-γκαρντ τους. Οι πρωταθλητές σαφώς εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες των Χόλιντεϊ (Πέλικανς), Κόνλεϊ (Γκρίζλις), Μπέβερλι (Ρόκετς) και Ίρβινγκ (Καβς), ωστόσο με τη φετινή εκπληκτική σεζόν τους, την πρωτοπορία με το εντυπωσιακό 52-5 και τον καταπληκτικό Στεφ Κάρι φρόντισαν να δώσουν τις απαντήσεις τους. Μονάχα που για τον σπουδαίο Όσκαρ Ρόμπερτσον αυτές δεν είναι αρκετές. Αφού ο παίκτης που κάποτε ολοκλήρωσε μία σεζόν με μ.ό. τριπλ-νταμπλ(!), δεν εντυπωσιάζεται από τα απίστευτα κατορθώματα του Κάρι και της ομάδας του

Ο παλαίμαχος σταρ τόνισε προ δύο ημερών πως «ο Κάρι σουτάρει τόσο καλά γιατί έτσι είναι το μπάσκετμπολ σήμερα. Είναι σαν να καρφώνει και να σκοράρει τρίποντα κάποιος τόσο εύκολα και αυτό είναι το καλύτερο μετά το κομμένο ψωμί… Δεν υπάρχουν άμυνες πια. Και στο παρελθόν υπήρξαν παίκτες που ήταν εκπληκτικοί σουτέρ. Όμως όταν έπαιζα εγώ και κάποιος σκόραρε από μακριά, στην επόμενη άμυνα πήγαινα πάνω του και δεν τον άφηνα να σουτάρει πάλι με ευκολία. Τον πίεζα στο μισό γήπεδο ή στα 3/4 του παρκέ. Αλλά δεν το κάνουν πια αυτό. Από όσο καταλαβαίνω, οι κόουτς δεν καταλαβαίνουν πια στο άθλημα. Δεν είναι δύσκολο να σταματήσεις τον Κάρι. Απλώς στέλνεις έναν παίκτη πάνω του και δεν τον αφήνεις να σουτάρει»

Μετά την κριτική του κόουτς των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος είχε δηλώσει πως «το μπάσκετμπολ των Ουόριορς είναι… “τσίρκο”» -αλλά πρόσφατα τόνισε ότι «το Γκόλντεν Στέιτ είναι τόσο καλό και σχεδόν ασταμάτητο που θα πλήρωνα εισιτήριο για να το παρακολουθήσω»(!)-,οι Ουόριορς και ο Κάρι άκουσαν γκρίνια και από τον πρώην προπονητή τους, Μαρκ Τζάκσον. Ακούγοντας και στα σχόλια του Ρόμπερτσον (αλλά και των Στίβεν Τζάκσον και Σέντρικ Σεμπάλος που θεωρούν πως οι ομάδες τους θα κέρδιζαν τον Γκόλντεν Στέιτ), πάντως, ο Στεφ Κάρι δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του και επισήμανε ότι «αρχίζει να γίνεται ενοχλητική η κριτική των παλαίμαχων παικτών. Εμείς απλώς έχουμε ένα ανταγωνιστικό γκρουπ παικτών και χαιρόμαστε το παιχνίδι, προφανώς Μας αρέσει αυτό που κάνουμε και δεν ακούμε τι λένε οι άλλοι».

Απάντηση στις κριτικές έδωσε και ο τεχνικός των πρωταθλητών, Στιβ Κερ, και μάλιστα με ειρωνικό ύφος, λέγοντας πως «ναι, οι αθλητές πριν από 50 χρόνια ήταν γρηγορότεροι, πιο μεγαλόσωμοι και δυνατότεροι, οπότε ο Στεφ δεν θα τα κατάφερνε στη Λίγκα»… Ο Αμερικανός προπονητής, με πιο σοβαρή φωνή, πρόσθεσε ότι «ο Κάρι κάνει πράγματα που δεν έχει κάνει ποτέ κανείς σε αυτό το πρωτάθλημα. Νιώθει άνετα με τον εαυτό του και παίζει για να ευχαριστιέται το μπάσκετμπολ. Στην πραγματικότητα, τίποτε δεν τον ενοχλεί». Τα τρίποντα των Ουόριορς σχολίασε, σε πιο γενικό πλαίσιο και ο ιδιοκτήτης των Μαβς, Μαρκ Κιούμπαν, προτείνοντας «να πάμε πιο πίσω από τα 7,25μ. τη γραμμή του τριπόντου! Ούτως ή άλλως οι παίκτες σουτάρουν από πιο πίσω και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα μεγαλώσει ο χώρος για τα σουτ από μέση απόσταση και για τις διεισδύσεις». Πάντως, ο Αμερικανός παράγοντας επισήμανε πως δεν είναι ανοικτός στην αιρετική πρόταση κάποιων για… γραμμή τετράποντου(!) στα 9μ..