Το φετινό draft του ΝΒΑ πλησιάζει όπως και οι προβλέψεις που αφορούν τους παίκτες που θα επιλεγούν στις πρώτες θέσεις. Οι Φιλαδέλφια 76ερς έχουν το προνόμιο να επιλέξουν πρώτοι στην διαδικασία και να κάνουν μια σωστή επιλογή προκειμένου να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί στο νέο πρωτάθλημα του NBA, αφήνοντας πίσω τις τελευταίες καταστροφικές τους χρονιές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ονόματα που παίζουν δυνατά για τις θέσεις 1-2, είναι των φόργουορντ Μπεν Σίμονς και Μπράντον Ίνγκραμ. Κάπου εκεί όμως μπαίνει στην υπόθεση ο Τζαμάλ Μάρεϊ που την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε στο Κεντάκι έχοντας εντυπωσιακά στατιστικά (με 20 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ κατά μέσο όρο). Ο αντιπρόεδρος της ομάδας από την Φιλαδέλφεια με δηλώσεις του, κατέστησε σαφές πως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιλογής του 19αχρονου Καναδού γκαρντ.
 
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Μαρκ Έβερσλι:
 
«Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον Τζαμάλ Μάρεϊ πρόσφατα. Σίγουρα θα είναι ένας από τους παίκτες που πρόκειται να βρεθούν στην διεκδίκηση του πρώτου pick. Μας αρέσει πολύ και θα δώσει πολλά σε οποιαδήποτε ομάδα και αν παίξει».