Ο πρώτος τρόπος για να αντιμετωπίσει την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (8/4) ήταν σαφώς η νοσηλεία στο νοσοκομείο. Ο δεύτερος, για να αφήσει πίσω του o Κρις Κόουπλαντ αυτό το περιστατικό έξω από κλαμπ του Μανχάταν, είναι το εξιτήριο. Σύμφωνα με το δίκτυο ESPN, ο 31χρονος φόργουορντ των Πέισερς βγήκε το Σάββατο (11/4) από το νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, αφού οι γιατροί θέλησαν κυρίως να περιορίσουν την πιθανότητα μόλυνσης στον τραυματισμένο αριστερό αγκώνα του. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Κόουπλαντ χτυπήθηκε στον αγκώνα και την κοιλιακή χώρα, ενώ άλλες αναφορές έκαναν λόγο και μία πληγή στα πλευρά. Ωστόσο, επιβεβαιώθηκε πως η κατάστασή του ήταν εξαρχής σταθερή και ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει με γραπτή δήλωσή του πως είναι καλά.

Στο μεταξύ, εκείνος που βγήκε διπλά χαμένος από το συμβάν στο κλαμπ της Νέας Υόρκης ήταν ο Τάμπο Σεφολόσα. Ο Ελβετός γκαρντ των Χοκς βρισκόταν στο σημείο μαζί με τον Πέρο Άντιτς και αμφότεροι συνελήφθησαν για παρακώλυση της αστυνομικής έρευνας… Πάντως, δημοσιεύματα ανέφεραν πως οι δύο παίκτες της Ατλάντα απλώς ήθελαν να προστατεύσουν τον πεσμένο και χτυπημένο Κόουπλαντ από τα αδιάκριτα φλας των κινητών τηλεφώνων των περίεργων περαστικών. Ο Σεφολόσα, όμως, υπέστη κατά την σύλληψη κάταγμα στην δεξιά κνήμη και το σπασμένο πόδι του θα τον κρατήσει φυσικά εκτός αγώνων για το υπόλοιπο της σεζόν και όλο το καλοκαίρι μακριά από τις προπονήσεις…

Η Ένωση Παικτών, όμως, επιμένει πως ο παίκτης δεν αντιστάθηκε της σύλληψης και θεωρεί ότι ο τραυματισμός του είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης των αστυνομικών. Το συνδικάτο των αθλητών του ΝΒΑ, μετά την δημοσίευση βίντεο από την σύλληψη των δύο παικτών της Ατλάντα από την ιστοσελίδα TMZ, ζητά περαιτέρω έρευνα για το θέμα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για αίτημα προς την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ώστε το ζήτημα να φτάσει ως τις Εσωτερικές Υποθέσεις και να εξεταστεί αν τα όργανα της τάξης άσκησαν πάνω του αχρείαστη ή υπερβολική βία… Η Ένωση Παικτών είναι σε στενή συνεργασία και με την διοίκηση των πρωτοπόρων της Ανατολής Χοκς, η οποία αναμένεται να ζητήσει μέχρι και αποζημίωση για τον τραυματισμό του Σεφολόσα και την απουσία του από τα επερχόμενα πλέι-οφς, αν αποδειχθεί πως υπήρχει ευθύνη των αρχών… Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution, οι Άντιτς και Σεφολόσα θα περάσουν την πόρτα του δικαστηρίου στις 18 Ιουνίου, για τις κατηγορίες παρακώλυσης της έρευνας.