Με μία επιστολή 353 λέξεων στην ιστοσελίδα «The Players Tribune», ο Κέβιν Ντουράντ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (4/7) ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στο Γκόλντεν Στέιτ, παίζοντας στο πλάι των Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν! Ο πρώην πια σταρ των Θάντερ είχε επιβεβαιώσει πως θα λάβει μέσα στη μέρα την σημαντικότερη απόφαση της καριέρας του και διέψευσε εκείνους που περίμεναν να παραμείνει για μία σεζόν στην Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ώστε να είναι το 2017 και πάλι free-agent, μαζί με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ… Ο «KD» δημιουργεί μία (επιθετικά) υπέρ-ομάδα στο Όκλαντ μαζί με τους πρωταθλητές του 2015. Και μετά την θητεία του σε Σιάτλ και OKC (μετακόμιση των Σόνικς στην Οκλαχόμα Σίτι το 2008), μετρώντας μ.ό. 27,4π.-7ριμπ.-3,4ασ. σε 9 σεζόν στην ίδια ομάδα, αλλάζει πόλη, ομάδα και πιθανότατα τις ισορροπίες στο ΝΒΑ.

Ο Ντουράντ συναντήθηκε με 6 ομάδες (Θάντερ, Ουόριορς, Σπερς, Κλίπερς, Χιτ, Σέλτικς) κι ενώ είχε αποκλείσει εξαρχής το Λ.Α., φερόταν ανάμεσα σε Οκλαχόμα Σίτι και Γκόλντεν Στέιτ. Μάλιστα, οι Ουόριορς φέρεται να πήραν προβάδισμα χάρη σε μία (δεύτερη) τηλεφωνική επικοινωνία του συμβούλου τους και παλαίμαχου θρύλου της Λίγκας, Τζέρι Ουέστ, με τον MVP του 2014. Σύμφωνα με το ESPN, πάντως, ο «KD» θα έχει την ευκαιρία τελικά να μείνει ελεύθερος το 2017, αφού θα υπογράψει 2ετές συμβόλαιο έναντι 54,3εκατ.δολ., με δική του οψιόν να γίνει free-agent σε 11 μήνες! Μετά το «ναι» του Ντουράντ, οι Ουόριορς δύσκολα θα αποφασίσουν να ισοφαρίσουν την πρόταση των Ντάλας Μάβερικς για 4ετές συμβόλαιο αντί 95εκατ. στον Χάρισον Μπαρνς

Οι Ουόριορς έχουν πλέον στο ρόστερ τους κατόχους των τριών τελευταίων βραβείων MVP (2014 ο Ντουράντ και 2015 και 2016 ο Κάρι) και η ανακοίνωση του «KD» στο «The Players Tribune», με τίτλο «Το επόμενο κεφάλαιό μου», ανέφερε: «Αυτές ήταν μακράν οι πιο γεμάτες με προκλήσεις εβδομάδες της επαγγελματικής καριέρας μου. Κατανόησα ότι αντιμετώπιζα ένα σταυροδρόμι στην εξέλιξή μου ως παίκτης και ως άνθρωπος, και αυτό συνοδευόταν από εξαιρετικά δύσκολες επιλογές. Αυτό που δεν καταλάβαινα αληθινά ήταν το φάσμα των συναισθημάτων που θα ένιωθα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας… Η κύρια προτεραιότητα που είχα για τον εαυτό μου στη λήψη αυτής της απόφασης ήταν να τη θέσω υπό το πρίσμα της προοπτικής για την εξέλιξή μου ως παίκτης, όπως αυτό με έχει οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση. Ομως είμαι επίσης σε ένα σημείο στη ζωή μου όπου είναι εξίσου σημαντικό να βρω μια ευκαιρία που θα ενθαρρύνει την εξέλιξή μου ως άνθρωπος: Τη μετακίνησή μου από τη ζώνη της άνεσης σε μια νέα πόλη και κοινωνία που προσφέρει τις μεγαλύτερες δυνατότητες για την δική μου συμβολή και προσωπική ανάπτυξη. Με αυτό στο μυαλό μου, αποφάσισα να γίνω μέλος των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς».

»Είμαι από την Ουάσινγκτον, αλλά η Οκλαχόμα Σίτι πραγματικά με μεγάλωσε. Μου δίδαξε τόσα πολλά για την οικογένειά, αλλά και το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω τι σημαίνουν για μένα η ομάδα και η κοινωνία και τι αντιπροσωπεύουν στη ζωή και την καρδιά μου για πάντα. Οι αναμνήσεις και οι φιλίες είναι κάτι που πάνω πολύ πάνω από το παιχνίδι. Αυτές οι πολύτιμες σχέσεις είναι που έχουν κάνει αυτή τη διαδικασία να έχει τόσο μεγάλη πρόκληση. Πραγματικά με πονάει να γνωρίζω ότι θα απογοητεύσω τόσους πολλούς ανθρώπους με αυτή την επιλογή, όμως πιστεύω ότι κάνω αυτό που νιώθω ότι είναι το σωστό σε αυτό το σημείο στη ζωή και την καριέρα μου ως παίκτης».

»Θα μου λείψει η Οκλαχόμα Σίτι και ο ρόλος που είχα στην οικοδόμηση αυτής της αξιoθαύμαστης ομάδας. Θα κρατήσω για πάντα τις σχέσεις με την ομάδα, τους φίλους και συμπαίκτες που πολέμησα μαζί τους στο γήπεδο για εννέα χρόνια, και όλους τους φιλάθλους και τους ανθρώπους της πόλης. Ήταν πάντα στο πλευρό μου άνευ όρων και δεν μπορώ να είμαι πιο ευγνώμων για αυτά που σημαίνουν για την οικογένειά μου και για μένα».