Οι πρωταθλητές μπορεί να δυσκολεύτηκαν απέναντι στους Σέλτικς οι οποίοι παρατάχθηκαν χωρίς το μεγάλο τους αστέρι, Αϊζέια Τόμας όμως κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 112-99 και πλέον βρίσκονται μια νίκη μακριά από τους τελικούς. Ο Κάιρι Ίρβινγκ ήταν συγκλονιστικός με 42π, 3 ριμπάουντ,4 ασίστ , 4/7 τρίποντα,έχοντας 68.2% στα σουτ που επιχείρησε.

Φυσικά από μια τέτοια επιτυχία δεν θα μπορούσε να μην έχει την σφραγίδα του ΛεΜπρόν ο οποίος πέτυχε 34π.,5 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Με double double τελείωσε τον αγώνα ο Κέβιν Λοβ με τον απόφοιτο του UCLA να σκοράρει 17π. ενώ μάζεψε και 17 σκουπίδια.

Στην αντίπερα όχθη ο Μπράντ Στίβενς είδε 4 παίκτες από τους βασικούς του να έχουν διψήφιο αριθμό σε πόντους με τον Έιβερ Μπράντλεϊ να ξεχωρίζει καθώς σημείωσε 19π.,5 ριμπάουντ,3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Στους 18π. έμεινε ο Κράουντερ ο οποίος είχε 4/7 τρίποντα ενώ άλλους 16 πρόσθεσε ο Δομινικανός φόργουορντ/σέντερ, Αλ Χόρφορντ.

Έτσι λοιπόν οι Καβαλίερς έκαναν το 3-1 στην σειρά και τα ξημερώματα της Παρασκευής σε περίπτωση που νικήσουν τους Σέλτικς στην Βοστώνη θα προκριθούν στους τελικούς εκεί όπου τους περιμένουν οι Γκόλντεν Στειτ Ουόριορς.