Ο Κέβιν Ντουράντ αποτελεί επίσημα παίκτη των Νετς και θα συνεχίσει την καριέρα του στο Μπρούκλιν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Όπως τόνισε ο ίδιος, είναι έτοιμος να κάνει ολοκληρωτικά μία νέα αρχή στην Νέα Υόρκη και αυτός ήταν ο λόγος της αλλαγής του αριθμού «35» που φορούσε μέχρι σήμερα.

Το «7» θα είναι ο αριθμός με τον οποίο θα δούμε στην φανέλα του Κέβιν Ντουράντ όταν επιστρέψει στα παρκέ, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αχίλλειο, που υπέστη στους τελικούς του ΝΒΑ απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το 35 πήρε εμένα και την οικογένεια μου και μας έδειξε στον κόσμο.

Το 35 μου επέτρεψε να συναντήσω ανθρώπους, που δεν θα είχα την ευκαιρία να συναντήσω, να βιώσω πράγματα που ποτέ δεν θα είχα την ευκαιρία να βιώσω και να πετύχω πράγματα που ποτέ δεν θα ήμουν ικανός να πετύχω.

Το 35 μου επέτρεψε να πάω στο πανεπιστήμιο του Τέξας να παίξω μπάσκετ.

Το 35 μου επέτρεψε να πετύχω το όνειρο μου να παίξω στο ΝΒΑ.

Το 35 μου επέτρεψε να παίξω μπάσκετ στην Οκλαχόμα και να φτιάξω δεσμούς και φιλίες που θα κρατήσουν για μια ζωή.

Για το τέλος, το 35 μου επέτρεψε να πάω στους Ουόριορς και να κερδίσω δύο πρωταθλήματα και να κάνω αδελφικές σχέσεις που ούτε ο χρόνος, ούτε η απόσταση θα σπάσουν ποτέ.

Το 35 το είχα επιλέξει για να τιμήσω κάποιον πολύ κοντινό μου άνθρωπο και αγαπημένο.

Αλλά αφού ξεκινάω ένα νέο κεφάλαιο στην μπασκετική ζωή μου, το νούμερο που θα φοράω στην πλάτη μου την επόμενη φορά που θα με δείτε στο παρκέ είναι το 7.

Μια φορά Μπρούκλιν».