Πολλά και… ενδιαφέροντα εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στον “μαγικό κόσμο” του ΝΒΑ, αφού επρόκειτο για μία “γεμάτη” νύχτα που αντάμειψε όσους αποφάσισαν να ξενυχτίσουν για να παρακολουθήσουν μερικές από τις αναμετρήσεις της χθεσινής ημέρας. Τη μεγαλύτερη νίκη της βραδιάς πέτυχαν οι Μπρούκλιν Νετς, που άλωσαν την έδρα των Μπόστον Σέλτικς (95-83) σε ένα παιχνίδι που είχε και στοιχεία… μποξ.

Χαρές και πανηγύρια είχαμε και στην Ουάσινγκτον, καθώς οι “πρωτευουσιάνοι” πήραν την πρώτη τους νίκη τη φετινή σεζόν, ενώ… φαρμάκι κέρασαν τον Τζέιμς Χάρντεν οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στην επιστροφή του “Fear the beard” στην Chesapeake Energy Arena.

Τα αποτελέσματα:
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 84-82
Ορλάντο Μάτζικ – Σαν Αντόνιο Σπερς 89-110
Μπόστον Σέλτικς – Μπρούκλιν Νετς 83-95
Ατλάντα Χοκς – Σάρλοτ Μπόμπκατς 94-91
Ντιτρόιτ Πίστονς – Φοίνιξ Σανς 117-77
Σικάγο Μπουλς – Ντάλας Μάβερικς 101-78
Μιλγουόκι Μπακς – Νιου Γιορκ Νικς 88-102
Μέμφις Γκρίζλις – Τορόντο Ράπτορς 103-82
Νιου Ορλίν Χόρνετς – Γιούτα Τζαζ 86-94
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Χιούστον Ρόκετς 120-98
Λος Άντζελες Κλίπερς – Μινεσότα Τίμπεργουλβς 101-95

Αίμα και άμμος!

Το παιχνίδι προμηνυόταν ντέρμπι αφού πρόκειται για δύο ομάδες που τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστούν στην Ανατολή. Μπόστον Σέλτικς και Μπρούκλιν Νετς έδωσαν στους φίλους του μπάσκετ μία σπουδαία παράσταση, η οποία, όμως, είχε και έντονα στοιχεία… μποξ. Κι αυτό γιατί οι Ραζόν Ρόντο, Κρις Χάμφρις και Τζέραλντ Ουάλας ενεπλάκησαν σε… καυγά μετά από ένα σκληρό φάουλ του δεύτερου στον Κέβιν Γκαρνέτ, με το “TD Garden” να μετατρέπεται σε ρινγκ για λίγη ώρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Νετς πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 95-83 δείχνοντας πως, πλέον, συγκαταλέγονται στις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Τζο Τζόνσον (18π.), ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αντρέι Μπλάτσε, ο οποίος πέτυχε νταμπλ νταμπλ (17π.-13ριμπ.).

Του έκοψαν τα γελάκια

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Τζέιμς Χάρντεν στην Οκλαχόμα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, αλλά, παρά τα… γέλια του “Fear the beard” πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης, δεν ήταν πολύ ευχάριστη. Οι περσινοί φιναλίστ του ΝΒΑ κυριάρχησαν στο παρκέ και με τον Κέβιν Ντουράντ να είναι (και πάλι) καταιγιστικός (37π.) επικράτησαν άνετα με 120-98. Ο “καλύτερος έκτος παίκτης” του περσινού πρωταθλήματος έδειξε να επηρεάζεται από την παραφιλολογία πριν την έναρξη της αναμέτρησης και, παρά τους 17π. που πέτυχε ήταν κακός έχοντας μόλις 3/16 σουτ εντός παιδιάς, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι “Κεραυνοί” τον φιλοδώρησαν με 7 (!) τάπες.

Έβαλαν τέλος στο σερί

Τρεις διαδοχικές εκτός έδρας ήττες ήταν πολλές για τους Νιου Γιορκ Νικς, οι οποίοι στοχεύουν στη διάκριση στον φετινό μαραθώνιο. Ο Καρμέλο Άντονι και η παρέα του δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα στο Μιλγουόκι επικρατώντας των Μπακς με 120-88, κυρίως γιατί ο “Melo” σημείωσε 29π., με τον Στιβ Νόβακ να βάζει κι αυτός το λιθαράκι του στη νίκη με 19π. και 5/7 τρίποντα.

Επιτέλους νίκη!

Άργησαν, αλλά τα κατάφεραν οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Οι “Μάγοι” έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των δώδεκα συνεχόμενων ηττών και κερδίζοντας εντός έδρας των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 84-82 πήραν την πρώτη τους νίκη τη φετινή σεζόν. Οι πρωτεουσιάνοι “πάτησαν το γκάζι” στο τρίτο δεκάλεπτο και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των Ουέσλεϊ Μάθιους (2/10 εντός παιδιάς) και Νταμιάν Λίλαρντ (6/21 εντός παιδιάς) έφυγαν για πρώτη φορά νικητές από το παρκέ στον φετινό μαραθώνιο.

Μπίλαμπς παρόντος…

Με τον Τσόνσι Μπίλαπς (7π.-3ασ.) να επιστρέφει στα παρκέ μετά από εννέα μήνες, οι Λος Άντζελες Κλίπερς επικράτησαν δύσκολα εντός έδρας των Μινεσότα Τίμπεργουλς με 101-95, βάζοντας τέλος στις τέσσερις διαδοχικές απώλειες. Οι “Κλιπς” ευτύχισαν να δουν πέντε παίκτες τους να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων και σε συνδυασμό με την αστοχία των “Λύκων” από την περιφέρεια (6/22 τρίποντα) πήραν μία σημαντική νίκη που τους διατηρεί στην πρώτη τετράδα της Δύσης.

Η βαθμολογία

ΑΝΑΤΟΛΗ
Μαϊάμι Χιτ 10-3
Μπρούκλιν Νετς 10-4
Νιου Γιορκ Νικς 10-4
Ατλάντα Χοκς 9-4
Φιλαδέλφεια Σίξερς 9-6
Μπόστον Σέλτικς 8-7
Σάρλοτ Μπόμπκατς 7-7
Μιλγουόκι Μπακς 7-6
Σικάγο Μπουλς 7-7
Ιντιάνα Πέισερς 7-8
Ορλάντο Μάτζικ 5-9
Ντιτρόιτ Πίστονς 5-11
Κλίβελαντ Καβαλίερς 3-12
Τορόντο Ράπτορς 3-13
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 1-12

ΔΥΣΗ
Μέμφις Γκρίζλις 11-2
Σαν Αντόνιο Σπερς 13-3
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 12-4
Λος Άντζελες Κλίπερς 9-6
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριρος 8-6
Γιούτα Τζαζ 9-7
Ντένβερ Νάγκετς 8-7
Λος Άντζελες Λέικερς 7-8
Χιούστον Ρόκετς 7-8
Φοίνιξ Σανς 7-9
Ντάλας Μάβερικς 7-9
Μινεσότα Τίμπεργουλβς 6-8
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 6-9
Σακραμέντο Κινγκς 4-10
Νιου Ορλίν Χόρνετς 4-10