Μολονότι φέτος δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα έδρας, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ηττηθούν στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας, κάνοντας με το… καλημέρα το “break” στο Χιούστον!

Οι παίκτες του Στιβ Κερ κινήθηκαν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης μετά το αναγνωριστικό πρώτο ημίχρονο που έληξε ισόπαλο 56-56 και με πλουραλισμό στην επίθεση πήραν αυτό που ήθελαν, κάμπτοντας επιβλητικά την αντίσταση των γηπεδούχων Ρόκετς με 119-106.

Κλειδί ήταν το τρίτο δωδεκάλεπτο όταν η ομάδα του Όκλαντ έπαιξε εξαιρετική άμυνα και με επιμέρους σκορ 29-16, άλλαξε τη ροή του αγώνα και οι Τεξανοί δεν μπόρεσαν να καλύψουν το χάντικαπ των 13 πόντων, καθώς στην τελευταία περίοδο ανέλαβε δράση ο “μπόμπερ” Κλέι Τόμπσον, ο οποίος αποτέλεσε σκόραρε συνολικά 28 πόντους με 6/15 τρίποντα.

Πρώτο… βιολί των νικητών ήταν, βέβαια, ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος έγραψε στο προσωπικό του κοντέρ 37 πόντους με 14/27 σουτ εντός πεδιάς, ενώ σημαντική συμβολή είχαν επίσης οι Στέφεν Κάρι (18 πόντοι, 8 ασίστ) και Ντρέιμοντ Γκριν (5 πόντοι, 9 ασίστ, 9 ριμπάουντ). Για τους Ρόκετς, ξεχώρισαν οι Τζέιμς Χάρντεν και Κρις Πολ με 41 (!) και 23 πόντους, αντίστοιχα…