Παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω με 32 ολόκληρους πόντους στα μέσα της δεύτερης περιόδου (33-65), 23 στο φινάλε της πρώτης (16-39) αλλά και με 29 στο ημίχρονο, οι Boston Celtics βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα κόντρα στους San Antonio Spurs, βρήκαν θάρρος και ουσιαστικές επιλογές στην επίθεση (35% εντός πεδιάς στο πρώτο ημίχρονο/57% στο δεύτερο ημίχρονο), ενώ ταυτόχρονα ο Jayson Tatum ήταν συγκλονιστικός με 60 ολόκληρους πόντους!

Πιο συγκεκριμένα, ο απόλυτος σταρ των Κελτών πέτυχε franchise record -ισοφαρίζοντας τον θρυλικό Larry Bird– ευστοχώντας στα 20 από τα 37 του σουτ, στα 5 από τα 7 τρίποντά του και στις 15 από τις 17 βολές του, ενώ την ίδια στιγμή μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 5 τελικές πάσες.

Ο απόφοιτος του Duke ήταν μάλιστα αυτός που πέτυχε τις δύο καθοριστικές βολές στο φινάλε της παράτασης για να αυξήσει τη διαφορά στους 3 πόντους 5 δευτερόλεπτα πριν το απόλυτο φινάλε, και ουσιαστικά «κλείδωσε» μια σπουδαία νίκη -την 34η φετινή- για τον πλέον ιστορικότερο οργανισμό του ΝΒΑ.

Ταυτόχρονα, είχε άξιους συμπαραστάτες τα πρόσωπα των Marcus Smart (10 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 2 κλεψίματα) και Aaron Nesmith (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ), ενώ ο Jaylen Brown πέτυχε 17 πόντους αλλά με 24 προσπάθειες (5-24 σουτ, 4-12 τρίποντα, 3-5 βολές).

Από την άλλη μεριά, για τα Σπιρούνια διακρίθηκε για ακόμα μια φορά ο DeMar DeRozan με 30 πόντους, 5 ριμπάουντ και 14 ασίστ, ενώ από 24 σημείωσαν οι Lonnie Walker IV και Dejounte Murray -μαζί με 8 ριμπάουντ και 8 τελικές πάσες.

Δείτε τις φάσεις του αγώνα:

 

 

Δείτε τις φάσεις του Jayson Tatum:

 

 

Δείτε τις κορυφαίες στιγμές της ανατροπής των Celtics:

 

 

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως αυτή είναι η τρίτη μεγαλύτερη ανατροπή από καταβολάς ΝΒΑ -μετά από αυτές των Jazz και Kings από το -36 και το -35, αντίστοιχα- ενώ είναι και η 2η μεγαλύτερη αναφορικά με το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο η Βοστώνη μπήκε στο -29!