Ο Blake Griffin προστέθηκε κι αυτός στην all-star ομάδα που δημιούργησε το Brooklyn. Η απόκτηση του 32χρονου πάουερ φόργουορντ ανακοινώθηκε σήμερα (8/3) από τους Nets, οι οποίοι πρόσθεσαν άλλον ένα σημαντικό κομμάτι στην ομάδα τίτλου που δημιούργησαν σταδιακά την τελευταία διετία.

Ο Griffin δεν θυμίζει βέβαια τον παλιό, καλό του εαυτό (στους L.A. Clippers), εντούτοις δεν παύει να είναι ένας παίκτης που έχει υπάρξει έξι φορές all-star. Τη σεζόν που διανύουμε είχε 12,3 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 3,9 ασίστ κατά μέσο όρο στους Pistons, τα χειρότερα (μακράν) νούμερα της 11ετούς καριέρας του στο ΝΒΑ.

Ο Blake Griffin έγινε ο 5ος all-star που έχει το Brooklyn στο ρόστερ του μετά τους Kevin Durant (11 φορές), τον James Harden (10 φορές), τον Kyrie Irving (7 φορές) και τον DeAndre Jordan (1 φορά).

«Είμαστε τυχεροί που μπορέσαμε να προσθέσουμε έναν παίκτη της διαμέτρου του Blake στο ρόστερ μας σε αυτό το σημείο της σεζόν. Ο Blake είναι ένας πολυδιάστατος ψηλός με μακρόχρονο ιστορικό επιτυχίας στο πρωτάθλημα μας και είμαστε ενθουσιασμένοι για τον αντίκτυπο που θα κάνει σε εμάς, τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου στο Μπρούκλιν», δήλωσε στη σχετική ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής των Nets, Sean Marks.

Στο Brooklyn ο Griffin υπέγραψε μονοετές μίνιμουμ συμβόλαιο αξίας 1,2 εκατομμυρίου δολαρίων και θα φορέσει τον αριθμό 2. Σύμφωνα με τα αμερικανικά δημοσιεύματα ο Steve Nash σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Griffin ως πεντάρι, ερχόμενο από τον πάγκο.

Αν όντως υλοποιήσει αυτή τη σκέψη ο Καναδός προπονητής, τότε το depth chart των Nets θα είναι κάπως έτσι:

PG: Kyrie Irving, Tyler Johnson, Chris Chiozza
SG: James Harden, Bruce Brown, Landry Shamet
SF: Joe Harris, Timothe Luwawu-Cabarrot, Iman Shumpert, Andre Roberson
PF: Kevin Durant, Jeff Green, Reggie Perry
C: DeAndre Jordan, Blake Griffin, Nicolas Claxton