Δεν θέλουν απλώς να περάσουν όλη την καριέρα τους στο ΝΒΑ με την ίδια φανέλα. Αλλά φαίνεται πως δεν έχουν πρόβλημα να την φορέσουν του χρόνου και… λίγο πιο «στενή». Σύμφωνα με δημοσιεύματα στις Η.Π.Α. την Κυριακή (28/6), οι Τιμ Ντάνκαν και Μανού Τζινόμπιλι όχι μόνο σκοπεύουν να επιστρέψουν στο Σαν Αντόνιο την επόμενη σεζόν, αλλά επιθυμούν να το κάνουν και με μείωση αποδοχών, ώστε η ομάδα τους να έχει διαθέσιμα χρήματα για τη στελέχωση του ρόστερ της! Κάτι που μεταφράζεται σε μπόλικα δολάρια για την μάξιμουμ ανανέωση του Κουάι Λέοναρντ και την προσθήκη ενός εκ των ΛαΜάρκους Όλντριτζ ή Μαρκ Γκασόλ από την ελεύθερη αγορά.

Η επιθυμία και του Κέβιν Λαβ για επιστροφή στο Κλίβελαντ, παρά το γεγονός ότι προ ημερών προχώρησε σε opt-out ώστε να γίνει free-agent έγινε γνωστή την ίδια μέρα. Σύμφωνα με αποκάλυψη του δικτύου FOX Sports, ο πρώην σταρ της Μινεσότα έχει προτεραιότητα μία μάξιμουμ συμφωνία με τους Καβς, αλλά και μία ακόμη ευκαιρία για έναν τίτλο, την οποία έχασε φέτος λόγω του τραυματισμού του στον ώμο, στον 1ο γύρο των πλέι-οφς με τους Σέλτικς. Αν και η φημολογία ότι ο Λαβ θα αποχωρήσει έγινε έντονη, με δέλεαρ το ενδιαφέρον από Λέικερς, Σέλτικς, Μαβς, Ρόκετς, για την ώρα δείχνει διάθεση παραμονής, εκτός -όπως σημειώνει το FOX- κάποια από τις παραπάνω ομάδες ανοίξει το πορτοφόλι της για να τον πείσει… Οι “Λιμναίοι”, πάντως, είναι έτοιμοι να καταθέσουν στον ΛαΜάρκους Όλντριτζ πρόταση για 4ετές συμβόλαιο έναντι 80εκατ.δολ., ευελπιστώντας σε θετική απάντηση του σταρ των Μπλέιζερς.

Σε αντίθεση με τους Ντάνκαν, Τζινόμπιλι και Λαβ, δύο άλλοι σταρ του ΝΒΑ έχουν την άρνηση στο μυαλό τους. Ο Μαρκ Γκασόλ, που μένει ελεύθερος από το Μέμφις, φέρεται αντίθετος στο ενδεχόμενο να προτιμήσει από την 1η Ιουλίου τους Νικς, όμως πληροφορίες της Κυριακής από τους Los Angeles Times αναφέρουν πως ο Ισπανός δεν έχει καμία διάθεση να ακολουθήσει τον δρόμο του αδερφού του, Πάου (σ.σ.: το 2008) και να μετακομίσει από τους Γκρίζλις στους Λέικερς… Ο Μαρκ Γκασόλ δεν φαίνεται πως δελεάζεται από τη μεγάλη αγορά και τη «λάμψη» της Νέας Υόρκης ή του Λ.Α. και απασχολεί έντονα και τους Σπερς και τους Καβς, σε περίπτωση που δεν παραμείνει στο Κλίβελαντ ο Κέβιν Λαβ.

«Άρνηση» στην επιλογή του Κρίσταπς Πορζίνγκις στο Νο4 του ντραφτ εξέφρασε και Καρμέλο Άντονι, θεωρώντας πως ο 19χρονος και ύψους 2,16μ. φόργουορντ της Σεβίλης δεν θα μπορέσει να συνεισφέρει άμεσα. Ο «Melο» είναι ενοχλημένος και από την παραχώρηση του Τιμ Χάρνταγουεϊ τζούνιορ στους Χοκς, αμέσως μετά το ντραφτ και αποκάλυψε στον τελευταίο την δυσαρέσκειά του και για τις δύο κινήσεις της διοίκησης. Ο πρόεδρος των Νικς, Φιλ Τζάκσον, πάντως, αποκάλεσε την προσθήκη του Πορζίνγκις ως «ευκαιρία που παρουσιάζεται μία φορά στη ζωή!» και τόνισε πως είχε ενημερώσει για την επιλογή τον Άντονι. Εξηγώντας πως «ο Melo ήταν παρών σε μία προπόνηση του Κρίσταπς και δεν διαπίστωσα ενόχληση από μέρους του»