Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς επιστρέφει στο Σακραμέντο, αλλά τούτη τη φορά όχι με φανέλα και σορτσάκι, αλλά με κοστούμι… Άλλωστε, η φανέλα του με το Νο16 έχει ήδη αποσυρθεί και βρίσκεται στην οροφή των Κινγκς. Ο παλαίμαχος φόργουορντ αποδέχθηκε την πρόταση των «βασιλιάδων» για να αναλάβει πόστο παράγοντα και θα βρεθεί και πάλι στο πλάι του αντιπροέδρου, καλού φίλου του και συμπαίκτη του στην «Sactown», Βλάντε Ντίβατς. Η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε επισήμως τα ξημερώματα της Τρίτης (1/9) ότι ο Στογιάκοβιτς προσελήφθη ως διευθυντής μπασκετικού προσωπικού και εξέλιξης παικτών, ενώ εκτός από τις αρμοδιότητες ανεύρεσης ταλέντων από το εξωτερικό, θα εκτελεί και χρέη τζένεραλ μάνατζερ των Ρίνο Μπίγκχορνς, ομάδας με την οποία το Σακραμέντο συνεργάζεται στο NBDL
 
 
Ο Βλάντε Ντίβατς, ο οποίος στο μεταξύ αναλαμβάνει και χρέη τζένεραλ μάνατζερ στους Κινγκς, σχολίασε την πρόσληψη του άλλοτε σταρ του ΠΑΟΚ αλλά και των Μάικ Μπρατζ (ασίσταντ τζένεραλ μάνατζερ) και Ρόλαντ Μπιτς (αντιπρόεδρος μπασκετικού σχεδιασμού), λέγοντας ότι «είμαστε τυχεροί σαν οργανισμός που θα αρχίσουμε τη φετινή σεζόν με τρεις επαγγελματίες αυτού του μεγέθους και βεληνεκούς. Το να τους έχουμε μαζί μας προσφέρει στην ομάδα κάτι περισσότερο από μοναδικές μπασκετικές φιλοσοφίες, εμπειρίες και ένστικτα, αλλά και βάθος χαρακτήρα, με κουλτούρα νίκης και επιτυχίας. Με τους Μάικ, Ρόλαντ και Πέτζα στο πλάι μου, αισθάνομαι περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ για το επιτυχημένο μέλλον των Σακραμέντο Κινγκς»
 
 
Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς εργάστηκε στο πρόσφατο σάμερ-λιγκ του Λας Βέγκας ως προσωρινός σύμβουλος του Βλάντε Ντίβατς. Ο Πέτζα επιλέχθηκε στο Νο14 του ντραφτ του 1996 από το Σακραμέντο και βοήθησε την ομάδα του (μαζί με Ντίβατς, Μάικ Μπίμπι, Κρις Ουέμπερ) να φτάσει στους δυτικούς τελικούς του 2002, χάνοντας 4-3 από τους μετέπειτα πρωταθλητές Λέικερς. Ο Στογιάκοβιτς (δις νικητής του διαγωνισμού τριπόντων του All Star Game, πρωταθλητής το 2011 με τους Μαβς), που έχει αφήσει την αύρα του στο Σακραμέντο, θα έχει και καθήκοντα άμεσης προσέγγισης των παικτών των Κινγκς, οι οποίοι στην free-agency απέκτησαν τους Κώστα Κουφό, Ραζόν Ρόντο, Μάρκο Μπελινέλι και προ εβδομάδων ανακοίνωσαν την πρόσληψη της Νάνσι Λίμπερμαν ως βοηθού προπονητή του χεντ κόουτς Τζορτζ Καρλ!