Ενώ μέχρι πρότινος, ο έμπειρος προπονητής Μάικ Σιζέφσκι είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, δηλώνοντας πως μετά το 2ο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του Λονδίνου, δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Eθνικής ομάδας των ΗΠΑ, τα Μέσα της Αμερικής αναφέρουν, πως η στάση του έχει αλλάξει και σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεχίσει το σημαντικό έργο του. Πολύ πιθανό, τις επόμενες ημέρες να γίνει μία συνέντευξη Τύπου, στις οποίες θα αναλυθούν όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Υπό την ηγεσία του Σιζέφσκι, η ομάδα των ΗΠΑ, επέστρεψε στις επιτυχίες κατακτώντας δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια το 2008 και το 2012 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ίδιος έχει μία άριστη σχέση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Τζέρι Κολάντζελο, ο οποίος θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια, περιμένοντας από τον 66χρονο προπονητή την θετική απάντηση. Άλλωστε, χρόνος ακόμα υπάρχει, αφού η επόμενη διοργάνωση είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στην Ισπανία και ο στόχος των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο, το 2016.