Όπως άλλωστε είχε γίνει ήδη γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, οι Philadelphia Sixers είχαν συμφωνήσει με τον μέχρι πρότεινως GM των Houston Rockets, Daryl Morey, προκειμένου ο τελευταίος να αναλάβει τον ρόλο του President of Basketball Operations της ομάδας, με την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας τους όμως, να γίνεται γνωστή πριν από λίγα λεπτά.

Η παρουσίαση έγινε από τον Josh Harris, Managing Partner των 76ers, που παράλληλα ανακοίνωσε και την ανανέωση του GM του συλλόγου, Elton Brand, για τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ο Daryl Morey είναι ένα από τα καλύτερα στελέχη front-office στο NBA και είμαι ενθουσιασμένος που τον καλωσορίζω στη Φιλαδέλφεια ως President of Basketball Operations των 76ers.

Τέτοιο ταλέντο, όπως αυτό του Daryl, σπάνια διατίθεται και γι ‘αυτό κινηθήκαμε γρήγορα και επιθετικά για να τον φέρουμε εδώ. Έχει ένα εξαιρετικό ιστορικό επιτυχίας σε αυτό το πρωτάθλημα ως καινοτόμος, οραματιστής και ηγέτης, και πιστεύω ότι βελτιώνει σημαντικά τις πιθανότητές μας να παραδώσουμε μια ομάδα διαγωνισμού στους οπαδούς μας.

Αυτή την offseason, κάναμε την αποστολή μας να κάνουμε αυτόν τον οργανισμό καλύτερο και δυνατότερο. Με την πρόσληψη ενός τεράστιου ηγέτη, τον Daryl, και ενός προπονητή του βεληνεκούς ενός πρωταθλήματος, στο Doc, καθώς και με την επέκταση του Elton, είμαστε περήφανοι για αυτό που έχουμε συγκεντρώσει. Είμαι ενθουσιασμένος για την ηγεσία τους και ανυπομονώ να συνεχίσω να χτίζω μια ομάδα σε αυτήν την πόλη και οι θαυμαστές μας μπορούν να είναι περήφανοι».

Ο Morey δήλωσε με τη σειρά του:

«Ευχαριστώ τον Josh Harris για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε για να οδηγήσω τους 76ers. Είμαι κολακευμένος από την πρόκληση και θα εργαστώ ακούραστα για να κερδίσω τις καρδιές των θρυλικών οπαδών της Φιλαδέλφειας.

Η ευκαιρία να συνεργαστώ ξανά με τους Doc Rivers, τον Elton Brand και ένα γερό ρόστερ που είναι έτοιμο να κερδίσει, το έκανε αυτό μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να χάσω».

Οι Daryl Morey και Doc Rivers είχαν συνεργαστεί ξανά για 3 χρόνια, εκείνη τη φορά στους Boston Celtics, όπου ο τελευταίος εκτελούσε χρέη προπονητή, ενώ ο πρώτος ήταν SVP Operator.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Morey βοήθησε τους Rockets να κερδίσουν 640 παιχνίδια (61.5%) στα 14 χρόνια παρουσίας του στο Τέξας, επίδοση που είναι η 2η καλύτερη σε αυτό το διάστημα, πίσω μονάχα από τους San Antonio Spurs.