Αποτελεί το απόλυτο σημείο αναφοράς στην ιστορία του Ντάλας και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ΝΒΑ. Η επάνοδός ενός παίκτη στα παρκέ μετά από τραυματισμό μπορεί να μην γίνεται πρώτο θέμα, αλλά όταν πρόκειται για τον Ντιρκ Νοβίτσκι η είδηση της επανόδου του έγινε κεντρικό θέμα παντού. Ο Γερμανός αναμένεται να κάνει ντεμπούτο τα ξημερώματα στην φετινή σεζόν στο ματς με τους Σανς.

Ο 40χρονος σταρ των Μάβερικς είχε κάνει επέμβαση στον αριστερό αστράγαλο πέρσι πριν το τέλος της σεζόν. Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ με το Ντάλας το 2011, 13 φορές All Star και MVP της σεζόν το 2007 αναμενόταν να επιστρέψει στα παρκέ της σεζόν στην αρχή της φετινής χρονιάς. Μια υποτροπή όμως, τον έφερε πίσω και τον κράτησε «εκτός» ως τώρα, αλλά φαίνεται πως ήρθε η ώρα για τον μυθικό Γερμανό παίκτη να πατήσει ξανά τα παρκέ.

Ο Νοβίτσκι έφτασε τα 40, αλλά έχει δείξει ότι παραμένει ακμαίος. Πέρσι είχε μέσο όρο 12 πόντους και 5.7 ριμπάουντ στα 24’.7’’ που αγωνιζόταν στα ματς.

Οι 21 σεζόν

Ο Νοβίτσκι βρίσκεται ενώπιον του πρώτου βήματός του στην 21η σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ. Αν τελικά παίξει φέτος θα είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει παίξει 21 συνεχόμενες σεζόν σε μια μόνο ομάδα (το Ντάλας φυσικά), και θα είναι και μόλις ο έκτος παίκτης που πετυχαίνει να παίξει 21 σεζόν στο ΝΒΑ μαζί με τους Βινς Κάρτερ, Κέβιν Γκαρνέτ, Ρόμπερτ Πάρις, Κέβιν Ουίλις και Μόουζες Μαλόουν.

Μέσα σε όλα αποτελεί το 6ο σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ με 31.187 πόντους.

 

Ο ΝΤΙΡΚ ΝΟΒΙΤΣΚΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ