Σε ντέρμπι εξελίχθηκαν μερικά από τα πέντε παιχνίδια της χθεσινής βραδιάς στα φιλικά προετοιμασίας στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ, ενώ παράλληλα το θέαμα που παρουσίασαν οι ομάδες ήταν πλουσιότατο.

Πιο αναλυτικά, οι Oklahoma City Thunder μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη επί των Philadelphia 76ers με 102-97 χάρη στον Andre Roberson που ηγήθηκε της προσπάθειας αυτής και σημείωσε “μεγάλα σουτ” στο τέλος του παιχνιδιού.

Οι Thunder “πάτησαν γκάζι” στο τελευταίο δεκάλεπτο και έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον “clutch” Andre Roberson ο οποίος ευστόχησε σε δύο σουτ τριών πόντων λίγο πριν τη λήξη “χαρίζοντας” τη νίκη στην ομάδα του. Για τους Thunder επίσης ξεχώρισε και ο Shai Gilgeous-Alexander που σημείωσε 16 πόντους, ενώ οι Sixers είχαν σε καλή βραδιά τον Ben Simmons που σκόραρε 14 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 9 ασίστ. 

Οι Boston Celtics έφτασαν εύκολα στη νίκη απέναντι στους Phoenix Suns με το τελικό σκορ να είναι 117-103. Οι “Κέλτες” με ομαδικό μπάσκετ για ακόμα μία φορά επικράτησαν εύκολα και για αυτούς χθες ξεχώρισε ο Jaylen Brown που σημείωσε 21 πόντους, ενώ από την άλλη αξιοσημείωτη ήταν η εμφάνιση του Devin Booker που “σταμάτησε” στους 17 πόντους.

Δύσκολο έργο είχαν οι Indiana Pacers κόντρα στους Dallas Mavericks, ωστόσο με πολύ καλό μπάσκετ στις δύο τελευταίες περιόδους, η ομάδα του Nate McMillan έφτασε να πάρει το “ροζ φύλλο” αγώνα με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται με το 118-111 για τους Pacers. Οι “Mavs” είχαν σε καλή ημέρα τον ηγέτη τους Luka Doncic που σημείωσε 20 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ και έδωσε 9 ασίστ, ενώ ο T. J. Warren ήταν αυτός που ξεχώρισε για τους νικητές Pacers με τους 20 πόντους και τα 6 ριμπάουντ που κατάφερε να προσφέρει στην ομάδα του.

Οι Portland Trail Blazers παρά το γεγονός πως “πάλεψαν” στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού, δεν κατάφεραν να “μαζέψουν” την εις βάρος τους διαφορά απέναντι στους Toronto Raptors και ηττήθηκαν με 104-110. Οι Raptors είχαν σε καλή βραδιά τους Serge Ibaka και Pascal Siakam που σημείωσαν 19 και 18 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη, οι Blazers είδαν τον C.J. McCollum για άλλη μια φορά να ξεχωρίζει με τους 21 πόντους που σημείωσε αλλά και τις 5 ασίστ που μοίρασε.

Στο τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς, οι Houston Rockets είχαν εύκολο έργο απέναντι στους Memphis Grizzlies και επιβλήθηκαν άνετα με το 119-104. Ο James Harden ήταν ασταμάτητος καθώς “σταμάτησε” στους 31 πόντους, πήρε 8 ριμπάουντ και έδωσε άλλες 9 ασίστ σε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση που μας προϊδεάζει για τη συνέχεια και την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ. Από την άλλη οι Grizzlies είχαν σε καλή βραδιά τον Ja Morant που σημείωσε 17 πόντους και μοίρασε 9 ασίστ.

Oklahoma City ThunderPhiladelphia 76ers 10297

Boston CelticsPhoenix Suns 117103

Dallas Mavericks – Indiana Pacers 111118

Toronto RaptorsPortland Trail Blazers 110104

Houston RocketsMemphis Grizzlies 119104