“Επιλέγω τους φίλους μου προσεκτικά. Οι εχθροί θα με διαλέξουν μόνοι τους”, είχε πει κάποτε ο άλλοτε Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ, και τουλάχιστον το πρώτο μέρος της φράσης του φαίνεται να ανταποκρίνεται ιδανικά στην περίπτωση ενός μεγάλου “αστέρα” του ΝΒΑ. Κι αυτό, γιατί ο Τιμ Ντάνκαν έχασε από μία λανθασμένη επιλογή φίλου, όπως αποδείχθηκε, το ποσό της τάξης των περίπου 27 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρει το News Radio 1200 WOAI, πρόκειται για τον Τσαρλς Μπανκς, ο οποίος αποτελούσε για χρόνια στενό φίλο και οικονομικό σύμβουλο του “εμβληματικού” παίκτη των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Τα χρήματα αυτά δαπανήθηκαν από τον Ντάνκαν, σε εταιρείες με τις οποίες ο Μπανκς είχε σχέση. Μάλιστα, ο τελευταίος τον είχε πείσει για επενδύσεις σε μία σειρά από διαφορετικές εταιρείες, μιας και ξεκινούσε από ξενοδοχειακές μονάδες και αθλητικά είδη, για να φτάσει σε προϊόντα ομορφιάς και εργοστάσια οινοποιίας! Η μεγαλύτερή του επένδυση, ύψους 7.5 εκατομμυρίων δολαρίων, αφορούσε την εταιρεία Gameday, της οποίας ισχυρός άνδρας ήταν ο Μπανκς. Ο συνήγορος του Ντάνκαν ισχυρίζεται, ότι ο Μπανκς κράτησε το 20% των επενδύσεων, υποχρεώνοντας παράλληλα την υπογραφή δανειακών συμβάσεων, προκειμένου να μη γίνει εύκολα κάτι τέτοιο αντιληπτό. Με λίγα λόγια, και ξανά σύμφωνα με τον ίδιο δικηγόρο, ο Μπανκς δρούσε με τέτοιους τρόπους, ώστε “κάτω από το τραπέζι” να λαμβάνει όσο μεγαλύτερα ποσά γινόταν.

Το χειρότερο για τον πεντάκις πρωταθλητή του ΝΒΑ, είναι πως πιθανώς δε θα καταλάβαινε αυτήν του την εξαπάτηση, αν δεν… χώριζε! Το διαζύγιο που πήρε το περασμένο καλοκαίρι, τον ανάγκασε να… ρίξει μία ματιά στα οικονομικά του και να αντιληφθεί τη “ζημιά” που είχε γίνει.

Και πάλι, ωστόσο, ο “Τίμι” επιλέγει να σταθεί… γενναιόδωρος απέναντι στον παλιό του φίλο, ζητώντας στο δικαστήριο που θα γίνει, αποζημίωση που “αγγίζει” το ένα εκατομμύριο ευρώ! Ασφαλώς, μία υπόθεση που δεν περνά απαρατήρητη από το “μαγικό”, πλην όμως όχι και τόσο αγγελικά πλασμένο κόσμο του κορυφαίου πρωταθλήματος, με τους δύο άνδρες πάντως να φαίνεται να έχουν μία διαφορετική θεωρία, όσον αφορά στο θέμα της φιλίας.