Το Τορόντο δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να έχει την μοίρα των Μπλέιζερς και να μείνει πίσω στην σειρά με 3-0. Φρόντισαν γι’ αυτό ο Λέοναρντ κυρίως αλλά και ο Σιάκαμ. Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Νικ Νερς, η οποία προηγήθηκε 16-5 στο πρώτο πεντάλεπτο. Η πρώτη περίοδος άνηκε στους Ράπτορς που βρήκαν λύσεις στο σκοράρισμα με τους Πάουελ και Σιάκαμ. Τα «Ελάφια» αντέδρασαν και παίρνοντας τις απαραίτητες βοήθειες από τον πάγκο ισορρόπησαν το παιχνίδι στην 2η περίοδο χωρίς να καταφέρουν όμως να προσπεράσουν στο σκορ. Έτσι απανωτά τρίποντα των Λέοναρντ, Μπλεντσο και Ιμπάκα διαμόρφωσαν το 58-51 του ημιχρόνου.

Οι Μπακς έκαναν πολλά αβίαστα λάθη στο 1ο ημίχρονο που στοίχισαν και δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να βρεθούν μπροστά στο σκορ, ενώ στο δεύτερο μέρος κάθε φορά που πλησίαζαν στο σκορ, οι γηπεδούχοι απαντούσαν με μικρά σερί και διατηρούσαν ένα προβάδισμα της τάξεως των 8-10 πόντων. Η ομάδα του Μπουντεχόλζερ βρήκε πρωταγωνιστές από τον πάγκο και πάλι(Χιλ, Μπρόγκντον) με το φλόουτερ του Χιλ να μειώνει σε 77-75 με την λήξη του τρίτου δωδεκαλέπτου.

Το παιχνίδι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες, παρότι το Τορόντο αύξησε και πάλι την διαφορά στο +8(85-77) στις αρχές της τελευταίας περιόδου , μετά από τρίποντο του Λέοναρντ. Το Μιλγουόκι αντέδρασε και πάλι, πήγε στις επαφές και βρήκε πόντους από την «γραμμή της φιλανθρωπίας» με τους Λάουρι και Πάουελ να αποβάλλονται με 6 φάουλ για τους γηπεδούχους. Ο Χιλ ήταν καταλυτικός στο τελευταίο πεντάλεπτο και ο Κρις Μίντλετον, παρότι σε κακή βραδιά, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με δίποντο, αφού είχαν προηγηθεί δύο χαμένες βολές του Σιάκαμ που θα κλείδωναν την νίκη για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους, είχαν ρίξει τον ρυθμό, είχαν μπλοκάρει τα ατού των «Ελαφιών» με τους Αντετοκούνμπο, Μίντλετον και Μπλέντσο να κάνουν κακές εμφανίσεις. Στην παράταση, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων(103-99) με 1μιση λεπτό να απομένει αλλά οι Ράπτορς δεν πέτυχαν ξανά καλάθι στο υπόλοιπο της 1ης παράτασης με αποτέλεσμα οι Μπρόγκντον και Χιλ να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα(104-104).

Το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού άνηκε στον Λέοναρντ, ο οποίος την κρίσιμη στιγμή «μίλησε» και κράτησε ζωντανούς τους Ράπτορς στην σειρά. Συγκεκριμένα, ο 27χρονος σούπερσταρ πέτυχε 8 πόντους από τους συνολικά 14 της ομάδας του ευστοχώντας σε κομβικό δίποντο, με 32’’ να απομένουν, που έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων(114-110) στους Ράπτορς . Ο Σιάκαμ ήταν ψύχραιμος από την γραμμή των βολών και το Τορόντο κατάφερε να μειώσει την σειρά σε 2-1.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν αυτός που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Καναδά. Ο Καουάι Λέοναρντ σταμάτησε στους 36 πόντους έχοντας επίσης 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ κομβικός ήταν ο Πασκάλ Σιάκαμ με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ακόμη, ο Νόρμαν Πάουελ ήρθε από τον πάγκο και πρόσθεσε 19 πόντους σε 30’.

Για τους Μπακς, που προηγήθηκαν μόλις δύο φορές στα 58 λεπτά αγώνα και παρόλα αυτά πήγαν το παιχνίδι σε δύο παρατάσεις, ο Χιλ είχε 24 πόντους και Μπρόγκντον 20. Παράλληλα, οι σταρ της ομάδας (Γιάννης, Μίντλετον και Μπλέντσο) σούταραν το τραγικό 11-48 στα εντός παιδιάς με τον Αντετοκούνμπο να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την άμυνα των Ράπτορς και να αποβάλλεται με 6 φάουλ στην 2η παράταση. Ο «Greek Freak» αγωνίστηκε 45’ και είχε 12 πόντους, 23 ριμπάουντ και 7 ασίστ, που συνοδεύτηκαν όμως από 8 λάθη.

 

Τορόντο Ράπτορς-Μιλγουόκι Μπακς 118-112 (1-2)