Η 30η νίκη σε 38 συνολικά παιχνίδια των Boston Celtics στη Βοστόνη επί των Philadelphia Sixers από το 2010 δε θα μπορούσε φυσικά να μην είναι ατόφιο ντέρμπι αντάξιο της πλούσιας κόντρας τους, με τις δύο ομάδες να χαρίζουν σεμινάρια άμυνας και πολύ δύσκολων σουτ στο κοινό του TD Garden –που απόλαυσε την αρμάδα της Μασαχουσέτης να είναι εξαιρετική στα μετόπισθεν και να φτάνει στη 12η επιτυχία στη φετινή σεζόν του ΝΒΑ.

 

 

 

Ο περιορισμός του Embiid

 

O Joel Embiid συνέρχεται ακόμα από την περιπέτειά του με τον κορονοϊό, αλλά παραμένει πάντοτε μια από τις πιο δυναμικές φιγούρες της λίγκας.
Χθες όμως, οι Κέλτες τον “έσβησαν” από κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ, αναγκάζοντάς τον να τελειώσει το χθεσινό ντέρμπι με 3-17 σουτ και 5 ταξίδια στις βολές -με τα δύο εύστοχα σουτ του να επέρχονται στην 4η περίοδο.

Al Horford και Enes Freedom Kanter τον ανάγκασαν σε 13 χαμένα σουτ, με τον Τούρκο ειδικά να κάνει τρομερό παιχνίδι και πέραν των συνηθισμένων νερών του αποδεικνύοντας πως έχει ανέβει σε εξαιρετικό για τον ίδιο βαθμό και στην άμυνα -με τον Καμερουνέζο να μένει μόλις στο 1-7 στο ζωγραφιστό (14% ευστοχία).

Ο coach Udoka ξέρει όσοι λίγοι τον “JoJo” εξαιτίας της κοινής τους πορείας στη Philadelphia και προσάρμοσε πάρα πολύ το αμυντικό γίγνεσθαι στο έτσι κι άλλως συνεχές παιχνίδι των Sixers με αυτόν -κάτι που έκανε τους φιλοξενούμενους πολύ καλύτερους όταν εκείνος απουσίαζε από το παρκέ (+9 με Drummond, -9 με Embiid).

 

Η περιφερειακή άμυνα

 

Εκτός του απόλυτου σταρ του αντιπάλου, ο Doc Rivers δεν βρήκε πέραν από τους Curry, Milton και Niang (44 κοινοί πόντοι με 17-34 σουτ και 4-11 τρίποντα), που πέτυχαν μερικά πολύ δύσκολα σουτ, καμία λύση από τους συνήθεις υπόπτους, με την άμυνα των Celtics να αποδεικνύει πως είναι σε ελίτ επίπεδα εδώ και ένα μήνα.

Συνολικά, όλοι οι υπόλοιποι σούταραν με 4-20 από την περίμετρο, με τον χειρότερο ίσως παίκτη του γηπέδου -βάσει του βιογραφικού του- να είναι ο Tobias Harris, που σε κανένα σημείο δεν τιμώρησε το big ball των Κελτών, κολλώντας στους 8 πόντους (χειρότερη φετινή επίδοση/ πρώτη φορά κάτω από 10) με 0-4 τρίποντα αλλά και 1-6 σουτ κόντρα στους Horford και Williams III που είναι καταπληκτικοί φέτος και ως Forwards.

 


 

 

Ταυτόχρονα, μπορεί ο Curry να ήταν ο κορυφαίος των ηττημένων, αλλά υπήρχε συγκεκριμένη στόχευση πολλάκις από τους Celtics να του κλείσουν το τρίποντο (3 απόπειρες χθες, 5 φέτος) οδηγώντας τον κολλώντας πάνω του προς το mid range (4-9 σουτ) ή το ζωγραφιστό (1-1 σουτ).

Κακά τα ψέματα, ο Ben Simmons λείπει πολύ δημιουργικά, με τους Sixers να μη βρίσκουν από Maxey και Milton -αν και βελτιώνουν το spacing τους- τους 19 πόντους που έφτιαχνε ή τους 14 που πετύχαινε με εύκολα κυρίως σουτ.

 

Το match up του Tatum με τον Thubulle

 

O Matisse Thubulle είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς σε όλο το ΝΒΑ, αναγκάζοντας τους αντιπάλους του να σουτάρουν με 34% απέναντί του σε 151 σουτ αλλά και με 18% από το τρίποντο σε 51 σουτ.
Ωστόσο, ο Jayson Tatum -όταν θέλει- είναι ο… Jayson Tatum, τελειώνοντας τον αγώνα με 4-8 σουτ απέναντί του (4-6 δίποντα), αλλά και το επικά δύσκολο σουτ στο φινάλε της αναμέτρησης.

Συνολικά, σκόραρε 10 πόντους απέναντί του, αναγκάζοντας τον Αυστραλό στη δεύτερη χειρότερη προσωπική επίδοση στη σεζόν!