Μπορεί η παρουσία του Willy Hernangomez στο ΝΒΑ να θεωρείτο παρείσακτη εδώ και πολλά χρόνια, αλλά φέτος αποδεικνύει επιτέλους τόσο τη στόφα όσο και την ικανότητά του να αποτελεί σημαντικό γρανάζι της λίγκας.

Στα 3 τελευταία ματς, ο Ισπανός center έχει δει τα λεπτά συμμετοχής του να εκτοξεύεται 20 ΣΥΝΟΛΙΚΆ στα 21 κατά μέσο όρο (63 λεπτά συνολικά), κάτι που προφανώς έχει αντίκτυπο και στα άμεσα στατιστικά του.

Έτσι, σε αυτό το χρονικό διάστημα, μετράει 15 πόντους με 18-26 σουτ και 2-2 τρίποντα (!), ενώ ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα τίμιος και στις ελεύθερες βολές του (7-10/ 70%).
Παράλληλα, μαζεύει 9 ριμπάουντ ανά βραδιά (26 συνολικά) αλλά και 6 αθροιστικά κλεψίματα και τάπες (2 μέσο όρο), όντας ενεργός στα μετόπισθεν.

 

 

Το πιο σημαντικό στοιχείο της αυτοπεποίθησής του;
Η δημιουργία!

Στα 3 τελευταία ματς λοιπόν, το γέννημα θρέμμα της Real Madrid έχει μοιράσει 105 πάσες, 9 ασίστ αλλά και 12 potential ασίστ, με τους New Orleans Pelicans να βάζουν τόσο τον ίδιο όσο και τον Jonas Valanciunas περισσότερο στο παιχνίδι της δημιουργίας (14 ασίστ στα δύο τελευταία παιχνίδια μαζί) σε μια προσπάθεια να ανοίξουν την άμυνα περισσότερο προς την περίμετρο.
Ωστόσο, κάνει και εξαιρετική δουλειά και πέραν της απλής στατιστικής υπηρεσίας σε άμυνα και επίθεση, με την απουσία του Zion Williamson από την ρακέτα να ανοίγει διάπλατα τα πεδία εξέλιξής του ως rim protector, με τον ίδιο να δυσκολεύει τα 5 από τα 9 σουτ που γίνονται απέναντί του κάθε βράδυ (το 56% τους δηλαδή), σε μια αναλογία που επιτρέπει στους προσωπικούς του αντιπάλους να εκτελούν μόλις με 38% εντός πεδιάς αλλά και με 27% από το τρίποντο!

Στην αντίπερα όχθη, η… αγάπη του coach Green για τους centers και η θέλησή του να τους κάνει ενεργά όπλα του οικοσυστήματος των Pelicans τον έχει μετατρέψει σε ουσιαστικό γρανάζι και στην επίθεση, με τον Hernangomez να συνεισφέρει σε 4 πόντους ανά βραδιά με screen assists, ενώ την ίδια στιγμή από τις 20 Νοεμβρίου μετράει 2 επιθετικά ριμπάουντ ανά βραδιά, κάτι που δίνει έξτρα μπόνους στη Νέα Ορλεάνη ακόμα και όταν βρίσκεται στον πάγκο ο Valanciunas (15 στο ίδιο διάστημα με 28 λεπτά περισσότερα).

 

 

Πιθανότατα, κάτι που ισχύει και με την περίπτωση του Λιθουανού, η επιστροφή του Zion Williamson θα στερήσει μεγάλο μερίδιο της ουσίας του στο παρκέ και θα δυσκολέψει την αποτελεσματικότητά του.
Ωστόσο, αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς σε ελάχιστο μάλιστα χρόνο συμμετοχής, δεν θα είναι καθόλου απίθανο αν ενδιαφερθούν αρκετές contending ομάδες για αυτόν!