Το ότι ο Nikola Jokic είναι ο φετινός MVP το γνωρίζουμε εδώ και μερικές ημέρες. Σήμερα επισημοποιήθηκε πάντως. Τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/5) ο σέντερ του Denver αναδείχθηκε επίσημα ο πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου και η ομάδα του αποφάσισε να του κάνει έκπληξη.

Αντιπροσωπεία των Nuggets ταξίδεψε 9.000 χιλιόμετρα μέχρι το Σομπόρ της Σερβίας, προκειμένου να του παραδώσει το βραβείο του MVP και η στιγμή της συνάντησης ήταν… μνημειώδης. Ο “Joker” εμφανίστηκε πάνω σε κάρο, το οποίο έσερνε ένα άλογο υπό τους ήχους σερβικών τραγουδιών!

Για την ιστορία, ο Jokic έγινε ο 13ος παίκτης που κατέκτησε το συγκεκριμένο βραβείο σε διαδοχικές σεζόν μετά τους Kareem Abdul-Jabbar, Larry Bird, Wilt Chamberlain, Stephen Curry, Tim Duncan, LeBron James, Magic Johnson, Michael Jordan, Moses Malone, Steve Nash, Bill Russell και φυσικά τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο (2019, 2020).

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε και τις αναλυτικές ψήφους που έλαβε κάθε παίκτης για το βραβείο του MVP. Ο Jokic συγκέντρωσε 875 πόντους (65 ψήφους 1ης θέσης), ο 2ος Joel Embiid 706 (26 ψήφους 1ης θέσης) και ο 3ος Γιάννης Αντετοκούνμπο 595 (9 ψήφους 1ης θέσης).

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ και οι τρεις πρώτοι παίκτες σε ψήφους για το βραβείο του MVP ήταν μη Αμερικανοί. Ο τελευταίος Αμερικανός MVP ήταν ο James Harden το 2018. Τη σεζόν 2021-22 ο Jokic είχε 27,1 πόντους, 13,8 ριμπάουντ, 7,9 ασίστ και 1,5 κλεψίματα κατά μέσο όρο στο Denver.