Ο Σέρβος φόργουορντ από την Λαμπουράλ Κούτσα (νυν Μπασκόνια) είχε αποδείξει το ταλέντο που έχει. Κάτι που βέβαια, με τον Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε το εξέλιξε. Την πρώτη του χρονιά στους Τούρκος μετρούσε 8.4 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής, για να φτάσει στην τελευταία του χρονιά (3 χρόνια αργότερα), όταν μαζί με τον Μπονγκντάνοβιτς κουβαλούσε τους Τούρκους, μετρώντας μ.ο 12 πόντους σε 27 λεπτά προσθέτοντας και 8 ριμπάουντ. Μάλιστα, την τελευταία του σεζόν με τα «καναρίνια» αναδείχθηκε παίκτης του μήνα Μαΐου μετρώντας μ.ο 15 πόντους ανά αγώνα, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ με το τέλος της Ευρωλίγκα, αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης παρόλο που η ομάδα του τερμάτισε στην 4η θέση του final four.

Τις «μαγικές» εμφανίσεις του Σέρβου δεν τις προσπέρασαν οι άνθρωποι των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, οι οποίοι έσπευσαν να τον κάνουν δικό τους (υπενθυμίζουμε πως ο Μπιέλιτσα το 2010 είχε γίνει draft από τους Ουίζαρντς). Αν και ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς,  μετρώντας μ.ο 7.5 πόντους σε 20 λεπτά, την δεύτερη του χρονιά είχε έναν τραυματισμό από τον οποίο… φέτος «συνήλθε». Πιο συγκεκριμένα, στις 16 Μαρτίου της σεζόν 2016-17 τραυματίστηκε στο αριστερό του πόδι με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς.  Όμως, η αποκατάσταση του άργησε πολύ και για αυτό το λόγο έχασε 15 παιχνίδια από την επόμενη χρονιά (2017-18).  Σχεδόν 1 χρόνο μετά (8 Μαρτίου) ο Μπιέλιτσα είχε επιστρέψει πλήρως και μάλιστα έκανε και carrer high, μετρώντας 30 πόντους και 12 ριμπάουντ στον αγώνα με τους Σέλτικς.

Οι διοίκηση των «λύκων» δεν έδειχνε όμως να του έχει εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα ο Σέρβος φόργουορντ να μετακομίσει στους Κινγκς, στις 21 Ιουλίου του 2018, έχοντας μάλιστα συμπαίκτη έναν φίλο του, τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Η ομάδα του Σακραμέντο του έκανε συμβόλαιο για 3 χρόνια με συνολικές απολαβές $20.5 εκατ.

Η δουλειά που κάνει στους Κινγκς είναι εμφανής και αποτυπώνεται και στην στατιστική υπηρεσία. Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ, μετρούσε 5.1 πόντους σε 17.9 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 46.8% στα δίποντα και 36.8% στα τρίποντα, προσθέτοντας και 3 ριμπάουντ. Στην δεύτερη του σεζόν είχε μ.ο ανά αγώνα 6.2 πόντους σε 18.3 λεπτά, με 42.4% εντός πεδιάς και 31.6% πίσω από τα 7.25. Κάθε χρόνο ο Μπιέλιτσα γίνεται καλύτερος, και έτσι την τελευταία του χρονιά  στους Μινεσότα μετρούσε 6.7 πόντους σε 20 λεπτά.

Φέτος, όμως ήρθε η… αναγέννηση του, καθώς με τους Κινγκς έχει βρει τον παλιό του εαυτό, αυτόν που επί Ομπράντοβιτς έκανε πράματα και θάματα. Πλέον αριθμεί σε 45 παιχνίδια, 10.2 πόντους σε 24.5 λεπτά, έχοντας 48.7% εντός πεδιάς και 41.9% πίσω από την γραμμή του τριπόντου. Επίσης, προσθέτει και 6 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Μπορεί να μην είναι ο πρώτος σκόρερ των Κινγκς αλλά αποτελεί τον παίκτη «κλειδί» σε κάθε ματς. Πάντως, αποδεικνύει πως αν και δεν διαθέτει την αθλητικότητα των Αμερικανών, μπορεί να σταθεί επάξια στο υψηλότερο επίπεδο.

Tags:
Bjelica