Ο κόουτς Στιβ Κερ ενοχλήθηκε από την άμυνα των παικτών του στη νίκη 128-120 επί του Ντάλας, τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/3), αποκαλώντας την «φρίκη»! Ωστόσο, όσο κι αν οι Ουόριορς έφτασαν στον περσινό τίτλο τους χάρη και στην άμυνα στην 4η περίοδο των σπουδαίων αγώνων, για την ώρα τους βγάζει «ασπροπρόσωπους» η επίθεσή τους. Και μάλιστα με ένα στοιχείο που εξακολουθεί να καταρρίπτει ρεκόρ.

Το Γκόλντεν Στέιτ διαθέτει την καλύτερη επίθεση της φετινής κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ με μ.ό. 115,4π. (οι 2οι Θάντερ έχουν 110,2) και μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η ικανότητα των παικτών του από τη γραμμή των 7,25μ.. Και όχι μόνο του Στεφ Κάρι, που είναι πρώτος σκόρερ φέτος (μ.ό. 30,2π.-2ος ο Χάρντεν με 28,5) και έχει μετατρέψει σε… επιστήμη το τρίποντο, καταφέρνει να «σπάει» όλα τα ατομικά ρεκόρ και αναζητά «προκλήσεις» ακόμη και στην προπόνηση! Μόνο οι Κάρι και Τόμπσον έχουν οι δυο τους περισσότερα τρίποντα από… 13 ομάδες της Λίγκας και παρέα σκόραραν άλλα 14 στην επικράτηση επί των Μαβς.

Σε αυτό το ματς, οι πρωταθλητές είχαν 21 εύστοχα και φτάνοντας τα 938 στη σεζόν, ξεπέρασαν το περσινό ρεκόρ ΝΒΑ των Ρόκετς, που είχαν 933! Και η στατιστική υπηρεσία του δικτύου ESPN επιχείρησε μερικές ώρες αργότερα να αναλύσει την ομαδική επιτυχία των Ουόριορς, με τους αριθμούς που έχουν να παρουσιάσουν από τη γραμμή των 7,25μ., από την οποία συνεχίζουν να διαπρέπουν και να έχουν βάλει στόχο το δεύτερο διαδοχικό δαχτυλίδι. Αν συνεχίσουν με αυτό τον μ.ό. ως το τέλος της ρέγκιουλαρ-σίζον, θα φτάσουν τα 1.068 και θα γίνουν η πρώτη ομάδα με +1.000 εύστοχα σε μία χρονιά!

5 – Οι αγώνες που το Γκόλντεν Στέιτ έχει περισσότερα από 20 τρίποντα! Οι υπόλοιπες ομάδες του ΝΒΑ έχουν φέτος μόνο… 2 ματς με +20.

7 – Οι Ουόριορς έχουν μεν μ.ό. 13 εύστοχα τρίποντα σε κάθε ματς, αλλά τα 7 από αυτά είναι αμαρκάριστα. Δείγμα της καλής κυκλοφορίας της μπάλας, ώστε να βρεθεί ελεύθερο σουτ. Υπάρχουν 5 ομάδες στη Λίγκα που δεν μετρούν +7 τρίποντα μ.ό. συνολικά.

8 – Οι αγώνες που οι Κάρι και Τόμπσον έχουν -τουλάχιστον ο ένας- από… 9 τρίποντα! Το υπόλοιπο ΝΒΑ έχει 5 αγώνες με αντίστοιχη επίδοση.

12 – Τα τρίποντα που έχουν πετύχει οι Ουόριορς κόντρα στον Ουέσλι Μάθιους και τον Ντέιμιαν Λίλαρντ των Μπλέιζερς, που είναι τα περισσότερα που έχει δεχθεί αμυντικός στη σεζόν.

13 – Όσοι οι διαφορετικοί παίκτες του Γκόλντεν Στέιτ που έχουν πετύχει φέτος σουτ έξω από τα 7,25μ.. Κι αν οι Ρας και Κλαρκ έχουν καλό ποσοστό, από έναν έχουν σκοράρει και οι Μπόγκουτ, Λούνεϊ και ΜακΑντου.

64 – Τα τρίποντα που έχουν σκοράρει φέτος οι Ουόριορς κατά των Μάβερικς, που είναι τα περισσότερα στην ιστορία του ΝΒΑ στον ίδιο αντίπαλο, στην ίδια σεζόν!

195 – Τα τρίποντα που έχουν πετύχει οι πρωταθλητές σε πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό.

594 – Τα εύστοχα φετινά τρίποντα των Κάρι και Τόμπσον, που θα τους έφερναν στην 17η θέση… όλων ων ομάδων του ΝΒΑ!

750 – Τα τρίποντα των Ουόριορς από ασίστ. Και μόνο με αυτά -εκτός εκείνων από ντρίμπλα- το Γκόλντεν Στέιτ θα ήταν 4ο στην φετινή κανονική σεζόν!