Ο Εμπίντ έιχε τονίσει σε προηγούμενη συνάντηση των Σίξερς με τους Σέλτικς ότι «Αυτό δεν είναι rivalry. Δεν ξέρω τι ρεκόρ έχουμε απέναντί τους, αλλά είναι άσχημο για εμάς. Μας σκίζουν πάντα» έχοντας μέχρι εκείνη την αναμέτρηση στην αρχή της σεζόν μόλις 3 νίκες σε 14 αναμεττρήσεις από το 2016 και μετά. Το συγκεκριμένο «μοτίβο» συνεχίστηκε και στις επόμενες  2 αναμετρήσεις όπου οι Σίξερς ηττηθηκαν , ενώ στην χθεσινή απέφυγαν το sweep από τους «Κέλτες» ανατρέποντας και μια διαφορά 15 πόντων στο 2ο ημίχρονο. 

Πιθανότατα, αυτό θα είχε στο μυαλό του ο -κατά πολλούς- κορυφαίος σέντερ της φετινής χρονιάς βλέπωντας τον Κάιρι Ίρβινγκ να τον ξεπερνάει και να κατευθύνεται προς το καλάθι για ένα εύκολο λέι-απ με 35” να απομένουν και το σκορ στο 116-113. O Εμπίντ όμως έμεινε όρθιος «πήρε τα βήματα» και αρνήθηκε το καλάθι στον σταρ των Σέλτικς. Στην συνέχεια, ο κομβικός στην 4η περίοδο, Τζίμι Μπάτλερ πέτυχε το jumpshot που εξασφάλισε την νίκη για την ομάδα του Μπρετ Μπράουν.

Για να φτάσουν σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού χρειάστηκε να βάλει την ομάδα στις πλάτες του, ο «Jojo». Συγκεκριμένα, ο Καμερουνέζος σέντερ σταμάτησε στους 37 πόντους με 8-17 σουτ, 1-3 τρίποντα και 20-21 βολές, ενώ παράλληλα μάζεψε 22 ριμπάουντ, μοίρασε τέσσερις ασίστ έχοντας 1 μπλοκ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη. Μάλιστα, μετά το τέλος της αναμέτρησης ο «The Process» τόνισε ότι είναι ο πιο ασταμάτητος παίκτης στο ΝΒΑ.