Κάποιες συνθήκες, δυστυχώς, υπενθυμίζουν πως υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα από τον αθλητισμό και έναν αγώνα. Η 2η συνεχόμενη ήττα των Σέλτικς, τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/1) στο Σικάγο, έγινε χωρίς τον χεντ κόουτς Μπραντ Στίβενς στον πάγκο. Ο νεαρός τεχνικός των «πράσινων» απουσίασε δικαιολογημένα, αφού έλαβε από την διοίκηση άδεια να επισκεφθεί στην Ιντιανάπολις τον πρώην παίκτη του στο πανεπιστήμιο Μπάτλερ, Άντριου Σμιθ, που δίνει τη δική του «μάχη» με τον καρκίνο… Ο κόουτς Στίβενς βρέθηκε στο πλευρό του 25χρονου σέντερ, ο οποίος πάσχει από το λέμφωμα Hodgkin (σ.σ.: καρκίνος από λεμφοκύτταρα) και την προηγούμενη μέρα υποβλήθηκε σε επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Η Βοστόνη ανακοίνωσε πως «λόγω της ευαισθησίας του θέματος, η οικογένεια του Σμιθ και του προπονητή μας ζήτησαν να υπάρξει διακριτικότητα». Ο Στίβενς, που έφτασε με τον Σμιθ (αλλά και τον Χέιγουορντ των Τζαζ, τον Μακ των Χοκς και τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού και νυν της Στρασμπούργκ, Ματ Χάουαρντ) σε δύο τελικούς NCAA, επισκέφθηκε τον νεαρό και τον Νοέμβριο, όταν οι Σέλτικς φιλοξενήθηκαν από τους Πέισερς, αφού ο Σμιθ παλεύει με την ασθένεια για περισσότερα από 2 χρόνια… Σαν υπηρεσιακός προπονητής των Σέλτικς κόντρα στους Μπουλς ορίστηκε ο ασίσταντ Τζέι Λαρανάγκα, Ιρλανδο-Αμερικανός παλαίμαχος παίκτης των Περιστερίου, Ρεάλ Μαδρίτης, Σεβίλλης, Βιλερμπάν. Ο 40χρονος τόνισε πως «ο Μπραντ Στίβενς πάντα τονίζει πως η οικογένεια είναι κάτι σημαντικό», ενώ αποκάλυψε πως ζήτησε συμβουλές από τον πατέρα του, Τζιμ, χεντ κόουτς στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, ο οποίος του απάντησε «μην διαμαρτύρεσαι στους διαιτητές».

Απών ήταν το βράδυ της Πέμπτης και ο γκαρντ των Ρόκερς, Τάι Λόουσον, που δεν αγωνίστηκε στη νίκη επί της Γιούτα, αφού τιμωρήθηκε από το ΝΒΑ με αποκλεισμό 3 αγώνων δίχως αμοιβή, λόγω του πρόσφατου περιστατικού με την σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ… Ο Αμερικανός γκαρντ, που συνελήφθη δις πέρσι, ως παίκτης των Νάγκετς, θα χάσει και τα ματς με Ιντιάνα (10/1) και Μέμφις (12/1). Στη θέση του, στην βασική 5αδα του Χιούστον (που αγωνίστηκε και χωρίς τον Ντουάιτ Χάουαρντ) έπαιξε ο άλλοτε γκαρντ του Ολυμπιακού, Πάτρικ Μπέβερλι.