Ιδανικό φινάλε σε μια όμορφη καριέρα, έβαλε ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον, ο οποίος λίγη ώρα αφότου στέφθηκε πρωταθλητής με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Κλείνοντας αύριο (21/6) τα 36 του χρόνια, φεύγει πλήρης ημερών και με την ομάδα του να του έχει προσφέρει το πιο όμορφο δώρο, που δεν είναι άλλο από το δαχτυλίδι που αναζητούσε εδώ και 15 χρόνια, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι έχει περάσει από ομάδες, όπως οι φετινοί «Καβς», οι Σαν Αντόνιο Σπερς ή οι κραταιοί Νιου Τζέρσεϊ Νετς της εποχής 2003-2004.

Ο ίδιος, βρισκόταν όπως είναι φυσιολογικό, σε μια φάση έκστασης, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής στο FOX Sports: «Δεν μιλάω τώρα για μπάσκετ. Γιατί μου μιλάς για μπάσκετ; Αποσύρομαι, αποσύρομαι! Αποσύρομαι… Αυτό που σου λέω είναι πως αυτά τα παιδιά στα αποδυτήρια είναι πρωταθλητές. Δεν χρειάζεται να τους συμπαθείς ή να τους σέβεσαι, αλλά είναι πρωταθλητές. Αυτή ήταν μια από τις καλύτερες σειρές στην ιστορία του ΝΒΑ».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη «δίψα» των οπαδών των «Καβαλάρηδων», ενώ δε δίστασε να ζητήσει κι ένα πούρο, ως ανταμοιβή και των δικών του κόπων, για να πραγματοποιήσει αυτό το υπέροχο τέλος, «μπουγελώνοντας» με σαμπάνια τη δημοσιογράφο.