Ένας μεγάλος αστέρας του παγκοσμίου μπάσκετ, ο οποίος έγραψε “χρυσή ιστορία” στο “μαγικό κόσμο” του ΝΒΑ με τη φανέλα των Los Angeles Lakers πριν από ακριβώς 16 χρόνια “διέλυσε” την άμυνα των Utah Jazz. Ο λόγος φυσικά για τον Kobe Bryant.

Ήταν 30 του Νοέμβρη του 2006 όταν στο “Staples Center”, ο “Black Mamba” “σταμάτησε” στους 52 πόντους χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του.

Ο αείμνηστος Kobe διέλυσε τότε την άμυνα της ομάδας του επίσης αείμνηστου Jerry Sloan και οι “Λιμνάνθρωποι” επικράτησαν άνετα με το εμφατικό 132-102. Ο “θρύλος” του ΝΒΑ εκείνο το βράδυ τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 52 πόντους σε 34 λεπτά συμμετοχής και μια πληρέστατη στατιστικά της “τάξεως” των 17/23 διπόντων, 2/3 τριπόντων, 12/15 ελευθέρων βολών, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλεψίματος, αλλά και του μόλις 1 λάθους.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως ο “Mamba” σκόραρε 52 πόντους σε μόλις 3 12αλεπτα που συμμετείχε, ενώ οι 30 ήρθαν αποκλειστικά και μόνο από την τρίτη του περίοδο στο ματς.

Θαυμάστε μια από τις πιο ιστορικές εμφανίσεις του Kobe Bryant στο “μαγικό κόσμο” του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη: