Το δυνατό του σημείο στο μπάσκετμπολ ήταν το εξαιρετικό σουτ του. Το σεμνό παρουσιαστικό ενός μικρόσωμου γκαρντ με ξανθά μαλλιά δεν «πρόδιδε» πολλά κότσια. Ωστόσο, ο Στιβ Κερ δεν διέθετε μόνο «καυτό χέρι» από τα 7,25μ.. Αλλά (απ)έδειξε κόντρα στον κατά πολλούς κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών πως έχει και δυνατό χέρι… Η επίσημη ιστοσελίδα του δικτύου ESPNυπενθύμισε την Τρίτη (24/9) πως ο ρολίστας των Μπουλς δεν θα μείνει στην ιστορία απλώς ως ένας βοηθητικός περιφερειακός σε τρεις τίτλους του Σικάγο (1996-1998) και δύο (1999, 2001) του Σαν Αντόνιο. Αντίθετα, μπορεί να… κοκορεύεται πως κάποτε γρονθοκόπησε τον Μάικλ Τζόρνταν!!!

Το καμπ προετοιμασίας των Μπουλς, τον Οκτώβριο του 1995, ξεκίνησε με ανυπομονησία. Η επιστροφή του Τζόρνταν, από τον περασμένο Μάρτιο, έκανε τους φαν των «Ταύρων» να ονειρεύονται επανάληψη των τίτλων από 1991 ως 1993. Μονάχα που ο αποκλεισμός από το Ορλάντο, τον Μάιο του 1995, προκάλεσε σχόλια για το αν ο «Air» (είχε 26,9π. μ.ο. στα 17 τελευταία ματς της προηγούμενης σεζόν, μετά το «διάλειμμα» για να παίξει μπέιζμπολ), σε ηλικία 32 ετών, έχει κίνητρο και αντοχές. Ο «MJ» βεβαίως, αναζητούσε πάντα ένα κίνητρο. Και αυτό δεν του έδωσαν μόνο οι αμφισβητίες του. Αλλά και ο Στιβ Κερ. Σε μία προπόνηση -απόντος του κόουτς Φιλ Τζάκσον, που βρισκόταν στο γραφείο του- οι δύο συμπαίκτες συγκρούστηκαν σε 1-2 φάσεις. Ο ανταγωνιστικός Μάικλ Τζόρνταν, βλέπετε, δεν άντεχε να χάνει ούτε στην προθέρμανση και δεν δίστασε να πιαστεί στα χέρια με τον Κερ!

Ο τελευταίος, θυμήθηκε πως «ξεκινήσαμε να ανταλλάσουμε λόγια και αρπαχτήκαμε. Μάλλον δεν εκτίμησε το ότι δεν έμεινa αμίλητος και όταν, στην συνέχεια, επιχείρησε να κάνει ένα λέι-απ και με έσπρωξε στο στήθος, έκανα κι εγώ έκανα το ίδιο. Λίγες στιγμές αργότερα, αντιλήφθηκα πως οι υπόλοιποι συμπαίκτες ήταν από πάνω μας και προσπαθούσαν να μας χωρίσουν»! Ο Κερ βρέθηκε κάτω με ένα μαυρισμένο μάτι, όμως πρόλαβε να χτυπήσει και ο ίδιος τον μεγάλο αστέρα στο κεφάλι!!! Λέγοντας σήμερα πως «αν ήμασταν σε έναν κανονικό καυγά, πιθανότατα θα με σκότωνε. Όμως ήθελα απλώς να υπερασπιστώ τον εαυτό μου». Ενώ παραδέχεται πως ίσως έκανε λάθος με την αντίδρασή του, εξηγώντας ότι «δεν ξέρω τι διάολο σκεφτόμουν. Ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν, ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. αλλά ήμουν κι εγώ αρκετά ανταγωνιστικός. Οι υπόλοιποι με έβλεπαν περίεργα, οπότε ή θα έπρεπε να το κάνω, ή δεν θα τα έβγαζα πέρα». Ο Κερ, μάλιστα, σε μία πρόσφατη εκπομπή, είχε αποκαλύψει την πρώτη εμπειρία του (σαν αντίπαλος και ως ρούκι των Σανς) με τον σταρ των Μπουλς, σε ένα φιλικό Σικάγο-Φοίνιξ, όταν ο Τζόρνταν τον κοίταξε στον πάγκο και του είπε: «Παρακολούθησε αυτό το καλάθι μου»!

Στο βιβλίο του «ElevenRings» (=«Έντεκα Δαχτυλίδια»), ο τότε κόουτς του Σικάγο, Φιλ Τζάκσον, τόνισε πως αυτό το περιστατικό ήταν κάτι σαν «καμπανάκι αφύπνισης» για την ομάδα του. Η κατάληξη, γνωστή… Το ασύλληπτο ρεκόρ με 72-10 στην κανονική περίοδο και ο τίτλος τον Ιούνιο του 1996 κόντρα στο Σιάτλ! Μάλιστα, εκείνη την σεζόν, εκτός από τις 72 νίκες, οι Μπουλς κατέκτησαν 7 ατομικούς τίτλους (Τζόρνταν: MVPσεζόν, Τελικών και AllStarGame και 1ος σκόρερ, Τζάκσον: κορυφαίος τεχνικός, Κούκοτς: καλύτερος 6ος παίκτης, Ρόντμαν: 1ος ριμπάουντερ), ενώ οι Τζόρνταν-Πίπεν-Ρόντμαν ήταν μέλη της καλύτερης αμυντικής 5αδας!

Ο Στιβ Κερ, πάντως, που άκουσε τηλεφωνικά την συγγνώμη του Τζόρνταν, τόνισε πως ο καυγάς τους άλλαξε και την σχέση τους. Επισημαίνοντας πως ο «Air» στην συνέχεια «έγινε πιο συγκαταβατικός απέναντι σε όλους και κυρίως σε μένα. Είχε μια διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι, ήταν μανιακός στον τρόπο που αντιμετώπιζε το μπάσκετμπολ. Έπρεπε να καταλάβει, όμως, ότι δεν ήταν όλοι τόσο ταλαντούχοι, όσο αυτός. Ότι όλοι δεν ήταν φτιαγμένοι σαν εκείνον». Από τότε φάνηκε πως ο «MJ» τον σεβόταν και τον εμπιστευόταν περισσότερο. Άλλωστε, ο Τζόρνταν «έδωσε» στον Κερ το τελευταίο σουτ στον 6ο Τελικό του 1997, κόντρα στην Γιούτα! Έχοντας «προειδοποιήσει» τον συμπαίκτη του πως θα του πασάρει, αν αντιμετωπίσει άμυνα βοήθειας από τον Στόκτον. Και ο Κερ του είχε πει πως «θα είμαι έτοιμος»!

Την επόμενη σεζόν, ωστόσο, ο Μάικλ Τζόρνταν, στο ίδιο «σκηνικό», στον 6ο Τελικό πάλι με τους Τζαζ, πήρε μόνος του το νικητήριο σουτ…