Ο Aleksej Pokusevski και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης θα συμμετέχουν στο φετινό Draft και το HoopsHype τους αξιολόγησε.

 Οι δύο ταλαντούχοι παίκτες που ανήκουν στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ θα συμμετέχουν στο φετινό Draft του NBA και γνωστή αμερικανική ιστοσελίδα αναφέρθηκε σε αυτούς.

Σχετικά με τον Aleksej Pokusevski, γίνεται πρόβλεψη για επιλογή του στο τέλος του α’ γύρου κι αναφέρεται χαρακτηριστικά: «O Aleksej Pokusevski έχει ύψος 2.10 και το σωματικό του προφίλ θυμίζει Thon Maker, Κώστα Αντετοκούνμπο και Bol Bol. Υπάρχουν λιγότερα διαθέσιμα βίντεο για τον Pokusevski, σε σχέση με άλλα ταλέντα, γιατί έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας, αλλά έχει αποδείξει ότι είναι πολύ ικανός στο να τελειώνει φάσεις στο τρανζίσιον. To κορμί του είναι η μεγαλύτερη ανησυχία στο δρόμο για το NBA, αλλά αν δυναμώσει, έχει την προοπτική να γίνει η μεγάλη έκπληξη του draft».

Αναφορικά με τον Καλαϊτζάκη, η πρόβλεψη του Αμερικανού αναλυτή τον φέρνει είτε στον β’ γύρο είτε εκτός draft κι αναφέρεται: «Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν ο πρώτος σκόρερ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2019. Τελείωνε φάσεις κυρίως ως χειριστής σε πικ εν ρολ καταστάσεις, ενώ ήταν από τους καλύτερους πασέρ σε σετ επιθέσεις».