Δεν έχουν περάσει πάρα μόνο μερικές ώρες από μια ακόμα επική παράσταση του Devin Booker, ο οποίος κάνοντας αυτό που κάνει καλύτερα, να διαλύει κάθε αντίπαλη άμυνα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, βοήθησε τους Phoenix Suns να πιάσουν τις 60 νίκες και να “κλειδώσουν” την παρουσία του ως γηπεδούχοι σε κάθε σειρά Playoffs από τον πρώτο γύρο μέχρι τους Τελικούς -αν φυσικά φτάσουν.

Οι 49 πόντοι που πέτυχε, η τρομερή ευστοχία με την οποία σκόραρε (16-25 σουτ εντός πεδιάς, 2-5 τρίποντα, 15-17 βολές) και τα clutch ένστικτά του (συμμετείχε στα 6 από τα 12 καλάθια των Suns στην 4η περίοδο, αλλά και στα 5 από τα τελευταία 7) είναι στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν εδώ και καιρό ως έναν εκ των καλύτερων παικτών στη λίγκα.
Το πιο σημαντικό όμως επίτευγμά του δεν είναι άλλο από τη συνεχή του ωρίμανση και τον διακαή πόθο του να κερδίζει συνεχώς -κάτι που τον ωθεί να κάνει διαρκώς πράγματα που δεν θα έκανε υπό άλλες συνθήκες.

 

 

Το πιο εντυπωσιακό από το χθεσινό του σόου δεν ήταν άλλο φυσικά από αυτό το πείσμα να κερδίσει.
Πείσμα που τον έχει εξελίξει από το να διαμαρτύρεται για ένα no call φάουλ στο να σηκώνεται αμέσως από το παρκέ και να κλέβει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του Nikola Jokic.
Πείσμα που τον βοηθάει να διεκδικεί επί ίσοις όροις μια χαμένη μπάλα από τον ψηλότερο, δυνατότερο και πιο αθλητικό Aaron Gordon και μερικά δευτερόλεπτα μετά να την αρπάζει εκ νέου από τα χέρια του Jamychal Green πριν την εναποθέσει στο καλάθι για ένα καίριο γκολ φάουλ.
Πείσμα που τον βοηθάει να lockαρει στην άμυνα όταν και όποτε αυτό είναι δυνατό απέναντι σε κάθε λογής αντίπαλο και κατά του miss match.

 

 

Καλός, χρυσός και ηγετικός όσο λίγοι ακόμα PGs στην ιστορία του ΝΒΑ ο Chris Paul, αλλά η εκτόξευση Booker σε έναν All NBA αθλητή είναι πέρα για πέρα αξιομνημόνευτη και αποδεικνύει 2 πράγματα:

  • Πρέπει να αναφέρεται πιο συχνά το όνομά του όταν γίνεται λόγος για το φετινό MVP ακόμα και αν δεν έχει πρακτικά τύχη απέναντι στους Jokic και Joel Embiid.
  • Ήταν πάντοτε τόσο καλός σκόρερ. Απλά πλέον έχει και έχουμε την τύχη να τον βλέπουμε να πρωταγωνιστεί την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.