Οι Σέλτικς ενίσχυσαν τον τεχνικό τους σταφ με την Κάρα Λόουσον, η οποία θα αποτελεί μία εκ των βοηθών του Μπραντ Στίβενς την επόμενη σεζόν. Βέβαια, δύστυχως αυτό δεν είναι μόνο είδηση επειδή μία ομάδα προσέλαβε μία προπονήτρια, η οποία ειναι πρωταθλήτρια του WNBA και χρυσή Ολυμπιονίκης με την Εθνική των ΗΠΑ, όπως επίσης και τηλεοπτική αναλύτρια για λογαρισμό των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Δεδομένα τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά, όμως συνολικά το πρωτάθλημα του ΝΒΑ ήταν αποκλειστικά ανδροκρατούμενο μέχρι πριν από μερικά χρόνια, καθώς οι θέσεις, που είτε είχαν να κάνουν με το τεχνικό τιμ είτε με διοικητικά πόστα, καλύπτονταν από άνδρες με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες που είχαν την τεχνογνωσία να μένουν εκτός.

Τρανό παράδειγμα της κατάριψης του παραπάνω κανόνα είναι η βοηθός του Γκρεγκ Πόποβιτς, Μπέκι Χάμον(πρώτη γυναίκα σε πάγκο ομάδας στο NBA) , η οποία οδηγεί την ομάδα των «σπιρουνιών» στο Σάμερ Λίγκ(το έχει κατακτήσει κιόλας) και φημολογείται ότι μπορεί να διαδεχθεί τον Πόποβιτς στον πάγκο των Τεξανών όταν αυτός αποφασίσει να αποσυρθεί έχοντας αρκετές πιθανότητες να αποτελέσει την πρώτη γύναικα που θα διατελέσει α’ προπονητής σε ομάδα ΝΒΑ.

Μάλιστα, πέρυσι συζήτησε με τους Μπακς την παραπάνω προοπτική πριν αυτοί καταλήξουν στον Μάικ Μπούντενχολζερ. Συνολικά την φετινή σεζόν 8 γυναίκες θα εργαστούν σε πάγκο ομάδας του ΝΒΑ. Συγκεκριμένα, η Τζένι Μπούσεκ θα βρίσκεται στον πάγκο των Μάβερικς, η Λίντσει Γκοτλιέμπ θα βρεθεί στο πλευρό του Τζον Μπιλέιν στον πάγκο των Καβάλιερς και η Λίζντει Χάρντιν στο προπονητικό σταφ των Σίξερς.

Ακόμη, η Νάταλι Νακάσε(Κλίπερς), η Κρίστιν Τόλιβερ(Ουίζαρντς) και η Κάρεν Στακ-Ουμλάουφ(Μπουλς) θα αποτελέσουν μέλη τεχνικών τιμ στις ομάδες της λίγκας. Τέλος, ακόμη μία σημαντική κίνηση προς την ύπαρξη ίσων ευκαιριών στο γυναικείο φύλο ήταν αυτή του Προέδρου των Πέλικανς, Ντέιβιντ Γκρίφιν, ο οποίος προσέλαβε την πρώην αθλήτρια του WNBA,Σουίν Κας, σε νευραλγική θέση θέση του front office καθώς θα αποτελέσει την υπέυθυνη στρατηγικής της ομάδας σχετικά με την άναπτυξη του αθλήματος.