Ήταν το Draft του 2007 όταν ο απόφοιτος του Οχάιο Στέιτ, Μάικ Κόνλεϊ επιλεγόταν στο νούμερο τέσσερα της διαδικασίας πίσω μόνο από τους Όντεν, Χόρφορντ και Ντουράντ.  

Οι Μέμφις Γκρίζλίς είχαν χτυπήσει φλέβα χρυσού, με τον ύψους 1,85 πλειμέικερ και το κατάλαβαν στην πορεία όταν ο 32χρόνος (πλέον) Κόνλεϊ έγινε ο franchise player τους.

Τα νούμερα προκαλούν ίλιγγο, είναι πρώτος σε παιχνίδια, πόντους, ασίστ, κλεψίματα και εύστοχα τρίποντα στην ιστορία των Μέμφις Γκρίζλις. Σε 12 χρόνια στις “αρκούδες” πέτυχε 11.733 πόντους και μοίρασε 4.509 ασίστ

Παρά τα απίστευτα νούμερα του ο Μάικ Κόνλεϊ δεν έχει καταφέρει να γίνει ακόμα All-Star σε μία από τις μεγαλύτερες αδικίες. Πάντως στα 32 του έχοντας συμβιβαστεί με την ιδέα αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του σε άλλες πολιτείες.

Το καλοκαίρι λοιπόν, άφησε το αγαπημένο του Μέμφις στο οποίο ανδρώθηκε μπασκετικά, για να προσπαθήσει  να πάρει ένα δαχτυλίδι με τους Γιούτα Τζαζ.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (03:00) ο Μάικ επιστρέφει στο “σπίτι του” όπως το αποκαλεί ο ίδιος. Οι Μέμφις Γκρίζλις υποδέχονται τους Γιούτα Τζαζ και το FedExForum θα είναι ασφυκτικά γεμάτο στην επιστροφή του “αγαπημένου παιδιού του Μέμφις”

Δείτε το βίντεο του NBA για την επιστροφή του Μάικ Κόνλεϊ: