Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα έδωσε όλα και στο 7ο και τελευταίο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Ανατολής στο ΝΒΑ, όπου οι Celtics επικράτησαν δίκαια με 109-81.

Άλλωστε το σκορ τα λέει όλα με τους «Κέλτες» να είναι ανώτεροι, έχοντας περισσότερες λύσεις και στην άλλη πλευρά ο Greek Freak πάλευε σχεδόν μόνος του, με την απουσία του Khris Middleton να είναι χτυπητή.

Ωστόσο τα «ελάφια» έδωσαν συγχαρητήρια στον αντίπαλο και ο Γιάννης ευχήθηκε good luck (καλή τύχη) στον άσσο των Celtics, Jayson Tatum, ο οποίος συνεχίζει στους τελικούς και έχει κάνει επίσης τρομερή σεζόν.

 

Ο Γιάννης αποχώρησε 2 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, όταν όλα είχαν κριθεί με την πλάστιγγα να έχει γείρει προς τους γηπεδούχους.

Με το που πέρασε στον πάγκο φάνηκε η εξουθένωση στο πρόσωπο του. Έκανε ξανά μεγάλη και τρομερή προσπάθεια, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του για τους πρωταθλητές, οι οποίο χθες έχασαν τα σκήπτρα τους.

 

Ο τεχνικός των «ελαφιών», Mike Budenholzer, λίγο έλειψε να δακρύσει με το πέρας του αγώνα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε.

Τα όσα ανέφερε:

“Παίξαμε σκληρά και ήμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς. Ό,τι κι αν έγινε, όπως κι αν χάσαμε, δεν αλλάζει το πόσο αγαπώ αυτά τα παιδιά και το πόσο περήφανος είμαι για εκείνα.

Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο περήφανος για τον χαρακτήρα και την σκληράδα αυτού του συλλόγου. Περάσαμε πολλά μαζί, είχαμε επιτυχία αλλά πέσαμε σε έναν τοίχο. Φτάσαμε στο τέλος και αυτό πονάει και είναι δύσκολο.»