Δεκάδες παίκτες του ΝΒΑ, άλλοτε συμπαίκτες και πολλοί αντίπαλοί του «κατέθεσαν» τις ευχές τους στον Λαμάρ Όντομ, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας. Ωστόσο, μία είναι η θλιβερή ιστορία της ιδιαιτέρως σκληρής ζωής του 35χρονου φόργουορντ, που παλεύει με τον θάνατο λίγες ώρες αφότου βρέθηκε αναίσθητος σε οίκο ανοχής στην «πόλη της αμαρτίας», όπως πάλευε για χρόνια με/για την ίδια τη ζωή του… Ο Κόμπι Μπράιαντ, συμπαίκτης του στους Λέικερς στους τίτλους του 2009 και 2010, έσπευσε στην κλινική για να τον επισκεφθεί, καθώς βρισκόταν στο Λας Βέγκας για το φιλικό με το Σακραμέντο. Αν και ο Όντομ παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι και σύμφωνα με όσα «διαρρέονται», αναπνέει μόνο με μηχανική υποστήριξη. Στο πλευρό του είναι και η πρώην σύζυγός του, Κλόι Καρντάσιαν, η οποία έφτασε στο Λας Βέγκας μαζί με την αδερφή της, Κιμ, και την μητέρα της, Κρις Τζένερ, πρωταγωνίστριες του reality-show «Keeping Up With The Kardashians», στο οποίο ο «L.O.» έλαβε μέρος κατά τη διάρκεια του δεσμού και του γάμου του με την Κλόι.

Η πρώην σύντροφός του, που φέρεται να είναι πλέον συνοδός του σταρ των Ρόκετς, Τζέιμς Χάρντεν -κάτι που πρόσφατα έκανε έξαλλο τον Όντομ-, είχε δηλώσει από την περσινή κατάθεση της αίτησης διαζυγίου πως «το βάρος του Λαμάρ θα με καταδιώκει σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Ο γάμος δεν λειτούργησε όχι εξαιτίας μου ή εξαιτίας του. Ο Λαμάρ έχει να αντιμετωπίσει πολλά προσωπικά θέματα που επηρεάζουν την ύπαρξή του. Και για αυτό, παρότι θα χωρίσουμε, θα θέλω να τον προστατεύω συνέχεια». Ένας από τους «παράγοντες βάρους» του πρώην συζύγου της είναι και ο πατέρας του, Τζο. Η Κλόι ήταν εκείνη που επιχείρησε να τους φέρει κοντά όταν ο Λαμάρ τον απαρνήθηκε οριστικά, θεωρώντας πως ο Τζο τον πλησίασε για χρήματα… Βλέπετε, ο μπαμπάς Όντομ ήταν εθισμένος στην ηρωίνη, τον εγκατέλειπε συχνά και ο Λαμάρ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον θάνατο της μητέρας του, Κάθι, από καρκίνο του εντέρου, όταν εκείνος ήταν μόλις 12 ετών. Την ανατροφή του ανέλαβε η γιαγιά του. Μίλντρεντ, που επίσης έφυγε από τη ζωή το 2003.

Τα βάσανα του Όντομ, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Η αποξένωση από τον πατέρα του πέρασε στο περιθώριο λόγω της πετυχημένης καριέρας του. Ωστόσο, το 2006 ο Λαμάρ έζησε τον θάνατο του μόλις 6 μηνών γιου του, Τζέιντεν, ενώ το 2011, ο ένας κοντινός ξάδερφός του δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, ενώ επέστρεψε στην γενέτειρά του, για την κηδεία, το τζιπ που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και σκότωσε έναν 15χρονο πεζό… Το επόμενο χτύπημα ήταν ο θάνατος του 37χρονου κολλητού του, Τζέιμι, τον περασμένο Ιούνιο. Ο ίδιος ο 35χρονος φόργουορντ, που έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε κλινική αποτοξίνωσης από το αλκοόλ, δεν είχε κρύψε σε παλιότερη συνέντευξή του στους «Los Angeles Times» ότι «ο θάνατος είναι συνέχεια τριγύρω μου. Βλέπετε ότι συνέχεια θάβω ανθρώπους…».

Ο πρώην παίκτης των Κλίπερς, Χιτ, Λέικερς, Μαβς, επιλογή στο Νο4 του ντραφτ του 1999, κατηγόρησε ανοικτά τον πατέρα του ότι δεν του στάθηκε, λέγοντας πως «ήταν συνέχεια απών και το μόνο που ”κληρονόμησα” από εκείνον ήταν ο ”δαίμονές” του». Ο Τζο Όντομ, πάντως, κατήγγειλε στην ιστοσελίδα «Hollywoodlife.com» πως «κάποιος δηλητηρίασε τον γιο μου στη Νεβάδα! Δεν υπάρχει περίπτωση να πήγε σε ένα τόσο τρελό πάρτι. Ήξερα, όμως, ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, γιατί του τηλεφωνούσα όλη μέρα και δεν απαντούσε». Συγγενείς, φίλοι, αναμένουν τα νεότερα από τους γιατρούς, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συκώτι του είναι σε άθλια κατάσταση. Μάλιστα, η ιστοσελίδα TMZ.com απoκάλυψε πως γιατροί αποκάλυψαν ότι στον οργανισμό του Όντομ ανιχνεύθηκε ποσότητες κοκαΐνης… Αναφέροντας πως δύσκολα θα αποφύγει τις εγκεφαλικές βλάβες, καθώς αναφέρεται ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο... Οι ευτυχισμένες μέρες με την Κλόι και το άρωμά τους είναι παρελθόν. Και αν καταφέρει να επιζήσει και από αυτό το «χτύπημα», θα κληθεί να «νικήσει» και τους «δαίμονές» του