Στις 19 Οκτωβρίου 2010, έπειτα από έναν πρόωρο αποκλεισμό στον πρώτο γύρο των Playoffs από τους San Antonio Spurs (2-4) πάρα το γεγονός πως πέτυχαν 55 ολόκληρες νίκες στην κανονική διάρκεια, η ψυχολογία στο στρατόπεδο των Dallas Mavericks δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.

Αλλά εκείνη την ημέρα, κατά κάποιον τρόπο επρόκειτο να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο!

Ο DeShawn Stevenson, ένας από τους πιο εμμονικούς με τα τατουάζ παίκτες του ΝΒΑ, αποφασίζει να κάνει ένα δώρο στους συμπαίκτες του εν όψει της νέας σεζόν, καλώντας τον προσωπικό του τατουατζή σε μια προπόνηση, για να… ζωγραφίσει στο δέρμα όσων συμπαικτών του.

Όταν ήρθε η σειρά του Jason Terry, όλοι γέλασαν στο άκουσμα του σχεδίου που ζήτησε.

Γιατί;
Γιατί ζήτησε στο μπράτσο του το τρόπαιο του ΝΒΑ, το Larry O’ Brien!

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, ήταν ο Jet όμως αυτός που γελούσε, αφού οι Mavs διαλύουν τον Ιούνιο τους Miami Heat των LeBron- Wade- Bosh με μειονέκτημα έδρας και 2 breaks και κατακτούν το πρώτο -και μοναδικό μέχρι σήμερα- πρωτάθλημα στην ιστορία τους!

Σε αυτό το ταξίδι, ο 33χρονος τότε Terry μέτρησε 17.5 πόντους και 44% ευστοχία από το τρίποντο, αποκτώντας ήδη από το χειμώνα την απαραίτητη δροσιά για το καλοκαίρι, χάρις σε ένα λυτρωτικό τατουάζ, που του χάριζε καθημερινά επιπλέον κίνητρο και αντοχές.

 

 

Ωστόσο, αυτή ήταν η τελευταία φορά που κάτι αντίστοιχο λειτούργησε…

Το καλοκαίρι του 2012, αποφασίζει να αφήσει μετά από 8 ολόκληρα χρόνια το Τέξας, και να μετακομίσει στη Βοστόνη των Rondo, Pierce και Garnett, που έψαχνε έναν τρόπο εξιλέωσης για τη φυγή του Ray Allen.

Λίγες μέρες μετά, χτυπάει στο πόδι του ένα νέο τατουάζ.
Αυτή τη φορά, είχε το σήμα των Celtics να στριφογυρίζει το Larry O’Brien στο χέρι του.

Όμως, η τύχη του γύρισε την πλάτη, με τον Rondo (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 2 κλεψίματα) να διαλύει το γόνατό του τον Ιανουάριο του 2013, μαζί και τις Contending ελπίδες των Κελτών.
Σαν να μην έφτανε αυτό για το γέννημα θρέμμα του Seattle, έμελλε να αφήσει δια παντός το όνομά του στα πέρατα της ιστορίας, όταν δέχθηκε ένα… τραγελαφικό poster από τον LeBron James, και αυτόματα όλα όσα κατάφερε στην καριέρα του πήγαν περίπατο για την υστεροφημία του στις επόμενες γενιές -όπως αναφέρει χαριτολογώντας και ο ίδιος.

 

 

Το επερχόμενο καλοκαίρι, ο Danny Ainge πυροδοτεί ένα ηχηρό trade, που στέλνει τους Pierce και Garnett στους Brooklyn Nets για χάρη πάμπολλων picks πρώτου γύρου.
Ανάμεσα στα ανταλλάγματα που προσγειώθηκαν στη Νέα Υόρκη ήταν και ο Terry.

Ο βετεράνος guard δεν έχασε χρόνο.
3 μήνες μετά, κάνει το 3ο του συνεχόμενο τατουάζ με μια ομάδα του, με το “BK All Day” να αναγράφεται περήφανα στο σώμα του.

Και πάλι όμως, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του…

5 μήνες μετά το τατουάζ και μόλις 16 λεπτά ανά βραδιά στο μέτριο βάσει των απαιτήσεών του Brooklyn, ανταλλάσσεται δις σε Sacramento και Houston, όπου μάλλον του πέρασε η όρεξη για την τέχνη των δρόμων.

Όσο για τους Nets;
Αποκλείστηκαν στο δεύτερο γύρο των Playoffs από τους Miami Heat με 1-4.