Ένα από τα σλόγκαν του ΝΒΑ αναφέρει «Where Amazing Happens». Μονάχα που υπάρχουν βραδιές που δεν συμβαίνουν μόνο εκπληκτικά και θεαματικά πράγματα, αλλά και ιστορικά. Μία τέτοια ιστορική νύχτα ήταν και η Τετάρτη (1/4), με τους Τζέιμς Χάρντεν, ΝτεΜάρκους Κάζινς, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Ντιρκ Νοβίτσκι, Κρις Πολ, Έβαν Τέρνερ να γράφουν τα ονόματά τους στα βιβλία των ρεκόρ της Λίγκας. Οι δύο πρώτοι τέτηκαν αντιμέτωποι, στη νίκη των Ρόκετς επί των Κινγκς, με τον Χάρντεν να πετυχαίνει ρεκόρ καριέρας με 51π. και τον Κάζινς να σημειώνει ένα σπουδαίο τριπλ-νταμπλ με 24π.-21ριμπ.-10ασ.! Αυτό ήταν το πρώτο ματς μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2006 στο οποίο ένας παίκτης είχε +50π. και ένας αντίπαλος πέτυχε τριπλ-νταμπλ. Προ 9ετίας, ήταν ο Πολ Πιρς των Σέλτικς με 50π. κόντρα στους Καβς, για τους οποίους ο ΛεΜπρον είχε τριπλ-νταμπλ. Ωστόσο, αυτό ήταν το πρώτο ματς στην ιστορία του ΝΒΑ με +50π. από παίκτη και «3D» εμφάνιση από αντίπαλο, αλλά με +20π..-+20ριμπ..

Επίσης, ο Χάρντεν έγινε ο πρώτος «Ρόκετ» με 2 ματς +50π. στην ίδια σεζόν και ο 4ος του Χιούστον με +2 παιχνίδια στην καριέρα του, μετά τους Χακίμ Ολάζουον, Έλβιν Χέιζ και Μόουζες Μαλόουν! Την ίδια, στιγμή που ο Κάζινς έφευγε ηττημένος, επιβεβαιώθηκε πως ένα βράδυ +20π.-+20ρομπ. δεν φτάνει για τη νίκη. Ομάδες με παίκτες που είχαν τέτοιες επιδόσεις, μετρούν ρεκόρ 6-10 και το Σακραμέντο 0-3 σε παρόμοιες εμφανίσεις του Κάζινς. Οι Κινγκς, μάλιστα, ολοκλήρωσαν την ιστορική πρόθεσή τους να υπογράψουν τον Σιμ Μπούλαρ. Τον περασμένο Οκτώβριο τού είχαν προσφέρει μη εγγυημένο συμβόλαιο και λίγες εβδομάδες μετά το εκπληκτικό τριπλ-νταμπλ του στο NBDL, του έδωσαν 10ημερο συμβόλαιο και έκαναν τον ύψους 2,26μ. σέντερ τον πρώτο παίκτη του ΝΒΑ με ινδική καταγωγή! Βραδιά ιστορίας γράφτηκε και στο ζευγάρι Οκλαχόμα Σίτι-Ντάλας. Ο Νοβίτσκι των νικητών Μαβς έγινε ο 7ος παίκτης της Λίγκας που ξεπερνά τους 28.000π.(!) και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ των Θάντερ πέτυχε το 10ο τριπλ-νταμπλ του. Και όχι το 11ο, αφού το προηγούμενο είχε αφαιρεθεί με εξέταση βίντεο…

Ο «RW» έγινε ο 5ος γκαρντ με +10 τριπλ-νταμπλ στην ίδια σεζόν, μετά τους Μάτζικ Τζόνσον (5 σεζόν), Λαφαγέρ Λίβερ και Τζέισον Κιντ (από 2) και Μάικλ Τζόρνταν! Ο σταρ των Θάντερ μετρά 8 «3D» βραδιές μετά το All Star Game και μόνο οι Μάικλ Τζόρνταν (12, το 1988-89) και Γκραντ Χιλ (9, το 1996-97) έχουν περισσότερα στο δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου!!! Ο 2ος φέτος σε τριπλ-νταμπλ είναι ο ‘Έβαν Τέρνερ των Σέλτικς, που έχει 3 και μάλιστα στα τελευταία 21 παιχνίδια, ενώ στα 360 πρώτα ματς της καριέρας του δεν είχε καταγράψει κανένα… Ο Τέρνερ, που “έλαμψε” κόντρα στην πρώην ομάδα του, Ιντιάνα, είναι ο 8ος «Σέλτικ» με +3 τριπλ-νταμπλ σε μία χρονιά, μετά τους… Τζον Χάβλιτσελ, Μπομπ Κούζι, Μπιλ Ράσελ, Λάρι Μπερντ, Αντουάν Ουόκερ, Πολ Πιρς και Ραζόν Ρόντο! Παράλληλα, η 1η Απριλίου 2015 είναι η πρώτη μέρα μετά την 28η Φεβρουαρίου 2003 με 3 παίκτες να σημειώνουν τριπλ-νταμπλ στην ίδια βραδιά. Τότε ήταν οι Ρέι Άλέν, Λατρέλ Σπρίουελ και Τζέισον Τέρι. Τέλος, με τους 41π.-17ασ. που είχε κόντρα στο Πόρτλαντ ο Κρις Πολ των Κλίπερς έγινε ο 3ος παίκτης του ΝΒΑ με +40π.-+15ασ. και λιγότερο από ένα λάθος, μετά τους Πιτ Μάραβιτς και ‘Άλεν Άιβερσον!