Utah Jazz είναι δίχως πάσα αμφιβολία η κορυφαία -βάσει λειτουργικότητας, ρεκόρ και ομορφιάς μπάσκετ- ομάδα στο ΝΒΑ, αφού βρίσκονται στην πρώτη θέση της Δυτικής περιφέρειας εδώ και δύο περίπου βδομάδας, μετρώντας 21 νίκες σε 26 αναμετρήσεις!

Ένα από τα σήματα κατατεθέν -και- των φετινών «Μορμόνων» είναι φυσικά, η ικανότητα και η διάθεσή τους να κυκλοφορήσουν πάγια τη μπάλα, να τη «σπάσουν» στις γωνίες, διεκδικώντας έτσι πάντοτε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για ένα σουτ και δη τρίποντο.

Φέτος, αυτό είναι κάτι που τους βγαίνει κατά κόρον, αφού οι Jazz σουτάρουν εκκωφαντικά τόσο εντός πεδιάς (46%) όσο και από μακρινή απόσταση (40%), με τον coach Snyder να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για το μοτίβο που ακολουθεί εδώ και τόσα χρόνια στον πάγκο του οργανισμού.

Η κατάσταση δεν έμελλε να αλλάξει ούτε και χθες, όταν αντιμετώπισαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Milwaukee Bucks του, αφού, πέραν της επικράτησης, που επήλθε σχετικά εύκολα με 129-115, παρουσίασαν για ακόμα μια φορά το μπασκετικό τους μοτίβο σε πλήρη διάσταση!

Πιο συγκεκριμένα, η Utah μοίρασε 22 τελικές πάσες (24 μέσο όρο), σούταρε με 37% από τη ζώνη του τριπόντου (40% μέσο όρο), αλλά και με 52% εντός πεδιάς σε 82 συνολικά προσπάθειες.

Προσέφεραν «προπονητικό θέαμα», και στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που μετράει περισσότερο από κάθε κάρφωμα και τάπες.

 

Δείτε την ίσως πιο χαρακτηριστική φάση τους από τη χθεσινή αναμέτρηση:

 


 

Tags:
NBA Utah Jazz