Ο Russell Westbrook είχε βάλει στόχο να σπάσει το ρεκόρ σε triple double σε μια σεζόν στο NBA και το κατάφερε πριν από ακριβώς τρία χρόνια.

Ο σούπερ σταρ των Oklahoma City Thunder κατάφερε να «σπάσει» ένα… στοιχειωμένο ρεκόρ του Oscar Robertson που κρατούσε 55 ολόκληρα χρόνια και κανείς δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει παρά μόνο ο Westbrook στις 9 Απριλίου του 2017 (ξημερώματα 10ης Απριλίου στην Ελλάδα λόγω της διαφοράς ώρας).

Ο Oscar Robertson είχε γράψει ιστορία το 1962, όταν με τη φανέλα του Cincinnati είχε πετύχει 41 triple double τη μία σεζόν. Ένα ρεκόρ που φαινόταν πολύ δύσκολο να ξεπεράσει κάποιος.

 Ωστόσο, ο Russell Westbrook κατάφερε να γράψει ιστορία σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια (2017). Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση κόντρα στους Denver Nuggets, μετρώντας 50 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Έτσι, ο τότε 28χρονος Αμερικανός γκαρντ σημείωσε το 42ο του triple double στην σεζόν και πέτυχε το ιστορικό ρεκόρ.

 Η 10η πάσα του Westbrook που συμπλήρωσε τους 50 πόντους και τα 16 ριμπάουντ:

 Το μεγάλο αυτό ρεκόρ ανάγκασε και τους οπαδούς των γηπεδούχων Denver Nuggets να τον αποθεώσουν ενώ ακολούθησε και τις επόμενες ώρες το υπόλοιπο NBA. Μάλιστα, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε για το Westbrook με τον καλύτερο τρόπο. Η ομάδα του βρέθηκε να χάνει με 10 πόντους (101-91) στο 44ο λεπτό αλλά σημειώνοντας 15 συνεχόμενους πόντους και το νικητήριο τρίποντο στο φινάλε του παιχνιδιού, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με σκορ 106-105.

 Ο Russell Westbrook μπήκε με φόρα από την αρχή της σεζόν προκειμένου να καταρρίψει το συγκεκριμένο ρεκόρ. Οι εμφανίσεις του ήταν εξαιρετικές κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν (τελείωσε τη σεζόν με μέσο όρο 31.6 πόντους, 10.7 ριμπάουντ, 10.4 ασίστ), με αποτέλεσμα να πάρει το βραβείο του MVP. Επίσης έβαλε στα play-off τους Thunder, οι οποίοι όμως αποκλείστηκαν νωρίς από τους Houston Rockets με 4-1. Μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο στο τέλος της σεζόν αλλά ο Αμερικανός γκαρντ θα θυμάται σίγουρα εκείνη τη χρονιά, όταν έγραψε κόντρα στους Denver Nuggets με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

Το 42ο triple double του Russell Westbrook:

Όλα (42) τα triple double του Russell Westbrook από τη σεζόν 2016-17:

Πηγή φωτογραφίας: USA TODAY Sports