Εδώ και πολλές ημέρες, το ΝΒΑ φρόντισε να προβάλλει συνεχώς το trailer της αναμέτρησης ανάμεσα σε Βoston Celtics και Golden State Warriors στη Βοστώνη -σαν να πρόκειται για ταινία των επερχόμενων Όσκαρ– και μετά το χθεσινό απολαυστικό παιχνίδι φαίνεται πως ήξερε τι έκανε!

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί οι Κέλτες να επικράτησαν εν τέλει με 119-114, αλλά αυτό θα έμοιαζε περισσότερο με ατυχές spoiler, που θα έκρυβε την όποια μαγεία.

Από τη μία μεριά, ο Jayson Tatum.
Έπαιξε 40 ολόκληρα λεπτά (αλλά και 16 συνεχόμενα στο τέλος, αφού η ομάδα είχε -12 δίχως την παρουσία του) και πέτυχε 44 πόντους (16-25 σουτ, 5-9 τρίποντα, 7-8 βολές) και ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτης του γηπέδου -αν όχι ο κορυφαίος.

Ο ανταγωνιστής του για τον εν λόγω τίτλο;
Ο Stephen Curry.
Ο Baby Faced Assassin πέτυχε 47 ολόκληρους πόντους με 15-27 σουτ και 11-19 τρίποντα, και έφτασε έτσι τα 20 παιχνίδια καριέρας με 10+ τρίποντα σε έναν αγώνα!

Όσον αφορά το παιχνίδι και τη δομή του, μπορεί οι «Πολεμιστές» να προηγήθηκαν μέχρι και με 16 πόντους στα μέσα της δεύτερης περιόδου, αλλά από το 23′ μέχρι και το 28′, οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα -ουσιαστικά- σερί της τάξης του 23-0 και προσπέρασαν στο σκορ!

Μέχρι και το απόλυτο φινάλε το ματς ήταν στο σουτ, με τον Curry μάλιστα να αγωνίζεται και με διάστρεμμα από ένα σημείο και μετά, κάτι που δεν τον πτόησε επουδενί, αφού πέτυχε 3 τεράστια τρίποντα έκτοτε.

Ωστόσο, το μεγάλο τρίποντο του Κemba Walker από την κορυφή με 25” στο ρολόι κλείδωσε εν τέλει τη νίκη ανεβάζοντας τους Celtics στο +5 και χάρισε στον οργανισμό της Βοστώνης την 6η σερί του επιτυχία -αλλά και την 8η στα τελευταία 9 ματς- σε ένα από τα πιο απίστευτα παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν!

 

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τα πλήρη στατιστικά στοιχεία.

 

Τα δεκάλεπτα: 24-33, 60-66, 89-89, 119-114