Το NBA μπορεί να αποτελεί το κορυφαίο πρωτάθλημα παγκοσμίως και μπορεί να προσφέρει σπουδαίο θέαμα όμως παρατηρούνται αρκετά συχνά φαινόμενα ψυχολογικής πίεσης και ψυχικής υγείας.

Ένα από αυτά είναι εκείνο του Στίβεν Άνταμς. Ο σέντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ είναι ένας από εκείνους που μίλησαν ανοιχτά το τελευταίο διάστημα για κάτι που τους συνέβη. Ο Άνταμς σε ηλικία μόλις 13 ετών βίωσε μια πολύ δύσκολη κατάσταση όταν έχασε τον πατέρα του. Η θλίψη του, όπως ο ίδιος δηλώνει, ήταν μεγάλη και ο ίδιος έμοιαζε καταθλιπτικός.

Μιλώντας ανοιχτά στο «New Zealand Herald» ο Στίβεν Άνταμς μίλησε για την απώλεια που βίωσε μετά το θάνατο του πατέρα του :

«Όταν πέθανε ο πατέρας μου δεν είχα τη δύναμη να το αντιμετωπίσω. Ήθελα να κάνω κάτι, αλλά δεν ήξερα τι να κάνω. Κάτι που να με έκανε να ένιωθα καλά. Να ξέφευγα. Κοιτάζοντας πίσω καταλαβαίνω το πόσο πολύ μοναξιά ένιωθα. Ήμουν πολύ μοναχικός, ίσως και καταθλιπτικός. Κανείς δεν μας είπε πώς να αντιμετωπίσουμε την θλίψη. Δεν είχαμε κάποιον ειδικό σύμβουλο και ούτε είχα κάνει κάποιες θεραπευτικές συνεδρίες».