*Όπως θα δήλωνε νωρίτερα ο σπουδαίος Gregg Popovich, ένα αρκετά υψηλό pick στο Draft δεν κάνει επιτυχημένα μια προσέγγιση πετυχημένη, αφού οι συνεχείς ήττες μπορούν να ελλοχεύουν πολλά περισσότερα από ένα αποτέλεσμα, όπως η έλλειψη προσπάθειας ή πίεσης από τον εκάστοτε προπονητή.

Έτσι, οι Oklahoma City Τhunder κάνουν ένα πιο ανταγωνιστικό Rebuilding, προσπαθώντας να είναι άκρως ανταγωνιστικοί και να χαρίσουν μεν μια ασφάλεια και μια απουσία άγχους στους νεαρούς τους παίκτες, αλλά και μια σπίθα εμπειρίας και know how ταυτόχρονα δε -με το χθεσινό διπλό στη Νέα Υόρκη να είναι ο ορισμός της σκέψης τους.

Ακόμα και χωρίς την παρουσία του Shai Gilgeous Alexander, που είναι εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα στα πιτς, οι νεανικοί Thunder κατάφεραν να περάσουν από την έδρα των New York Knicks στην παράταση έχοντας ως άμεσο πρωταγωνιστή τους τον πιο pure back up σκόρερ που έχω δει φέτος.
Δεν μιλάω για την ικανότητα κάποιου να σκοράρει τη μπάλα, αλλά για τη μαεστρία των κινήσεων, των side- step backs, της εκμετάλλευσης των όποιων miss matches κλπ, με τον τρόπο που ο Tre Mann σκοράρει να είναι μοναδικός για αναπληρωματικό ακόμα και στο κορυφαίο επίπεδο του ΝΒΑ.

Χθες, σταμάτησε στους 30 ολόκληρους πόντους (9-16 σουτ, 8-8 βολές) με πληθώρα φαντεζί κινήσεων και δύσκολων προσπαθειών, ροκανίζοντας τους Knicks, που χωρίς τον RJ Barrett μοιάζουν γυμνοί σε αρκετά σημεία του παρκέ -ενώ τις 2 εβδομάδες που απουσιάζει ο SGA μετράει 13 πόντους με 13 σουτ σε 29 λεπτά ανά βραδιά, δείχνοντας σιγά σιγά να προσαρμόζεται σε ένα περιβάλλον γεμάτο ball hogs guards.

 

 

 

*Όταν η μπάλα ζυγίζει πολύ περισσότερο, κάθε ομάδα θα στηριχθεί αναγκαστικά στον απόλυτο σταρ της, με τους Knicks να αναζητούν στο πρόσωπο του Julius Randle τη λύση για την αποφυγή μιας ακόμα γκέλας.

Tα έχουμε πει πολλάκις.
Δεν είναι η κακή πάσα στο φινάλε στην αριστερή γωνία, δεν είναι το χαμένο σουτ στην εκπνοή της 4ης περιόδου, αλλά το shot selection του, το οποίο είναι πέρα για πέρα τραγικό.

Χθες, είχε 6-10 σουτ στο ζωγραφιστό αλλά και 2-4 από τη γραμμή των βολών, σε μια τάση που του απέφερε 16 πόντους σε 14 σουτ.
Ταυτόχρονα όμως, επιχείρησε 12 ακόμα jump shots σε μακρινά mid range και τρίποντα.

Σε πόσα ευστόχησε;
Μόλις στα 4 εξ αυτών (33% ευστοχία)…