Ο Κόμπι Μπράιαντ το έθεσε γλαφυρά μετά τον 3ο Τελικό μεταξύ Καβς-Ουόριορς. Αναφέροντας στο twitter ότι «οι Καβαλίερς παίζουν σαν να κρίνεται η ζωή τους. Οι παίκτες του Γκόλντεν Στέιτ αγωνίζονται σαν να έχουν κι άλλη ζωή μέσα τους». Το «ο (σ.σ.: μεταφορικός) ”θάνατός” σου η ζωή μου» είναι συνηθισμένο στα σπορ. Για τον απρόσμενο «ήρωα» των φετινών Τελικών του ΝΒΑ, Μάθιου Ντελαβεντόβα, πάντως, αυτό έγινε μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας του. Καθώς ο τραυματισμός του Κάιρι Ίρβινγκ του έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Θαρρεί κανείς πως τα κατορθώματά του στο παρκέ και η προβολή τού άλλαξαν τη ζωή.

Εκείνος, όμως επιμένει πως παραμένει ο ίδιος, λέγοντας ότι «δεν με ενδιαφέρει τίποτε από όσα γίνονται, ακούγονται ή γράφονται έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας μου. Τίποτα από αυτά δεν μετράει ούτε για την ζωή κανενός ούτε, κυρίως, για το πώς θα επηρεάσουν την απόδοση ενός παίκτη στο παρκέ». Αν και ήδη ενημερώθηκε πως στην γενέτειρά του, στο Μέριμποροου της Αυστραλίας, ο δήμος θα δώσει το όνομά του στο γήπεδο της πόλης!!! Η απόδοσή του, όμως, έχει τρελάνει τους φαν των Καβς, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τη φανέλα του σε Νο1 σε πωλήσεις στις μπουτίκ του Κλίβελαντ και στο διαδίκτυο, ξεπερνώντας και αυτή του ΛεΜπρον Τζέιμς! Καθώς σε 5 μέρες έχουν πουληθεί περισσότερες από όσες σε όλη την υπόλοιπη σεζόν, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και πριν τον 4ο Τελικό…

Ο «Delly» έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ που σκοράρει +20π. έχοντας λιγότερους από 5π. μ.ο. στην κανονική περίοδο! Ο πρώτος ήταν o Έλντεν Μπάγεβιτς των Λέικερς, που πέτυχε 21π., το 1991 κόντρα στους Μπουλς, αν και μέτρησε μόνο 2,8π. στην ρέγκιουλαρ-σίζον. Την «παράστασή» του στον 3ο Τελικό παρακολούθησε από κοντά και ο Κάιρι Ίρβινγκ, που μάλιστα μετά και στους εκπροσώπους του Τύπου. Αυτό που έκανε εντύπωση, ωστόσο, ήταν το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε στο αριστερό χέρι του ένα tattoo με το λογότυπο της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς της περασμένης δεκαετίας “Friends” («Τα Φιλαράκια»-φωτό κάτω στο Gallery)!