Η ομάδα που την τελευταία διετία έκλεισε καλύτερα από κάθε άλλη τις ισάριθμες σεζόν του ΝΒΑ, δυσκολεύεται φέτος στην αφετηρία. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ρεκόρ 4-2 με το οποίο ξεκίνησαν οι πρωταθλητές Χιτ είναι δείγμα αρνητικό ή πρόβλημα «χημείας», όπως έγραψαν εδώ και μέρες εφημερίδες και ιστοσελίδες στις Η.Π.Α. Απλώς, το Μαϊάμι συνηθίζει να μπαίνει στο παρκέ «μουδιασμένο» και το έχει «πληρώσει» στα δύο από τα 6 παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα. Η ομάδα του κόουτς Έρικ Σπόελστρα βρέθηκε πίσω στο σκορ σε όλες τις αναμετρήσεις της στο πρώτο δεκάλεπτο, με χειρότερη βεβαίως επίδοση το… 0-19 με το οποίο «κυνήγησε» τους Σίξερς, χάνοντας τελικά στην Φιλαντέλφια.

Οι Χιτ ξεκίνησαν με «ψαλίδα» 19π. σε εκείνο το (2ο στην σεζόν) ματς, μένοντας πίσω και με 4-26, αλλά ενώ «γύρισαν» την κατάσταση και προσπέρασαν 94-85 στο τέλος της 3ης περιόδου, ηττήθηκαν στο φινάλε. Μία ιστορία που άρχισε στην πρεμιέρα με το Σικάγο και εξακολουθεί να επαναλαμβάνεται… 

• Το Μαϊάμι έμεινε πίσω με 2-9 από τους Μπουλς, αλλά επικράτησε 107-95 στην αυλαία, στις 29/10.
• Η παρέα των ΛεΜπρον Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ βρέθηκε στο 0-19 από τους Σίξερς και ηττήθηκε 110-114, στις 30/10…
• Η νέα ήττα, την 1η Νοεμβρίου, με 100-110 στο Μπρούκλιν, ίσως να ήταν αποτέλεσμα και του 3-11 στην πρώτη περίοδο, αν και ήταν πολύ νωρίς.
• Οι Χιτ βρέθηκαν πίσω με 2-9 τόσο από Ουίζαρντς (3/11) όσο και από Τορόντο (5/11), αλλά επικράτησαν 103-93 της Ουάσινγκτον και 104-95 στο Τορόντο.
• Ενώ και τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/11), στη νίκη επί των Κλίπερς, βρέθηκαν στο 0-7 και στο 2-10 στο 3΄.

Ο κόουτς των πρωταθλητών, Έρικ Σπόελστρα, σαφώς και προβληματίζεται από το γεγονός ότι οι παίκτες του μπαίνουν νωχελικά στο παρκέ, αλλά δεν ανησυχεί και πολύ παραπάνω. Η ομάδα του δείχνει να βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά της και ο προπονητής τους τόνισε ότι «το ξεκίνημα είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε, αλλά ακόμη και στις 2 ήττες μας, χάσαμε στην 4η περίοδο από δικά μας λάθη». Ωστόσο, αυτό το «φαινόμενο» μπορεί να οφείλεται και στην κατάσταση του ΛεΜπρον Τζέιμς, που μπορεί να έχει 24,3π.-7,7ασ.-5,5ριμπ. μ.ο. στη σεζόν, όμως μετά το παιχνίδι με το Λ.Α. (είχε 18π.) παραδέχθηκε ότι εδώ και δύο εβδομάδες αντιμετωπίζει προβλήματα με ενοχλήσεις στη μέση… Παρόλα αυτά, ο σταρ των Χιτ ξεκαθάρισε ότι «ο μόνος τρόπος για να μείνω εκτός παρκέ είναι να μην μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι»!