O Λούκα Ντόντσιτς νιώθει πραγματικά την απόλυτη αποθέωση από το καλοκαίρι οπότε άφησε την Ευρώπη και την Ρεάλ Μαδρίτης και πήγε στις ΗΠΑ, στο ΝΒΑ και στους Μάβερικς. Το τρομερό παιδί του ευρωπαϊκού μπάσκετ επιλέχθηκε στο Νο 3 του ντραφτ του 2018 από τους Χοκς, αλλά η ομάδα της Ατλάντα τον έδωσε με ανταλλαγή στο Ντάλας. Δεν ξέρουμε αν οι Χοκς έχουν μετανιώσει την απόφασή τους να δώσουν τον Σλοβένο. Αυτό θα φανεί από την εξέλιξη του Ντόντσιτς και το αν θα μπορέσει να ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο του στο καλύτερο. αλλά και πιο σκληρό πρωτάθλημα του πλανήτη. Ξέρουμε, όμως, ότι ο παίκτης είναι ήδη αντικείμενο λατρείας στο Ντάλας και όλοι πίνουν νερό στο όνομά του. Και το πιο σημαντικό για τον Ντόντσιτς. Οχι νερό αλλά σαμπάνια δείχνει να πίνει στο όνομά του ο προπονητής της ομάδας, Ρικ Καρλάιλ.

Ο κόουτς των Μάβερικς αποθέωσε τον Λούκα Ντόντσιτς με έναν δικό του και ξεχωριστό τρόπο. Ο Αμερικανός προπονητής θέλησε να πείσει τους οπαδούς των Μάβερικς να σπεύσουν να αγοράσουν τα εισιτήρια διαρκείας της ομάδας. Και το έκανε έχοντας ως… παράδειγμα την παρουσία του Σλοβένου στην ομάδα.

Ο Καρλάιλ τόνισε ότι αυτά που έχει δει από τον Ντόντσιτς, τον έχουν κάνει να θεωρεί ότι θα μετανιώσει πικρά όποιος οπαδός του Ντάλας δεν πάρει εισιτήριο διαρκείας. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή των Μάβερικς, Ρικ Καρλάιλ: «Με αυτά που έχω δει από τον Λούκα τις τελευταίες δύο μέρες, όποιος δεν πάρει εισιτήριο διαρκείας, θα το μετανιώσει πικρά. Δεν έχω να πω κάτι άλλο»!