Σύμφωνα με ρεπορτάζ εκ των ΗΠΑ που έχουν έρθει στο φως της επικαιρότητας ήδη από χθες (3/7), οι Golden State Warriors θα μπορούσαν, αν το ήθελαν δηλαδή, να γίνουν αυτόματα το φαβορί για την απόκτηση του Kevin Durant μέσω ανταλλαγής από τους Nets. Και πράγματι, αν αναλογιστεί κανείς πως μπορεί να χωρέσουν στο ίδιο πακέτο τόσο τους πιο έμπειρους Andrew Wiggins και Jordan Poole όσο και τους τρομερά εξελίξιμους James Wiseman, Moses Moody και Jonathan Kuminga τότε γίνεται πλήρως αντιληπτή η μεστότητα της προσφοράς που θα φτάσει στα χέρια των ανθρώπων του Brooklyn.
Ωστόσο, σε καμία περίπτωση αυτές οι φήμες δεν πρέπει να γίνουν πραγματικότητα…

Οι “Πολεμιστές” δεν είναι απλά η καλύτερη ομάδα του κόσμου, δεν είναι απλά οι εν ενεργεία πρωταθλητές ΝΒΑ, δεν είναι απλά μια μηχανή γύρω από τα πρόσωπα των Stephen Curry, Klay Thompson και Draymond Green.
Είναι και μια υποψήφια δυναστεία, αφού εκτός της τρομερής αυτής τριάδας υπάρχουν ακόμα άπλετοι νεαροί εκκολαπτόμενοι πρωταγωνιστές -παίκτες που καλείται να δώσει προκειμένου να επαναφέρει τον KD στην Καλιφόρνια.

Για να φύγει ο ελέφαντας από το δωμάτιο, προφανώς από τη στιγμή που θα έθεταν έναν τόσο ποιοτικό παίκτη/σκόρερ/ηγέτη στο έμψυχο δυναμικό θα ήταν το κύριο φαβορί για το back to back και πιθανότατα πάλι πρωταθλητές. Αξίζει ωστόσο, να θυσιάσουν τόσο μέλλον, τόσες πορείες και τόσες νίκες για ένα-δύο δαχτυλίδια μέχρι το 2025 μάξιμουμ;
Θεωρώ πως όχι.

Ο Curry σε 2 χρόνια θα είναι 35. Οι Thompson και Green 33. Ο Durant 35. Είναι φανερό πως όταν τελειώσουν αυτοί, μαζί τους θα τελειώσει και ένας ολόκληρος οργανισμός, ο οποίος θα αναγκαστεί ξανά να βιώσει αρκετά χρόνια rebuilding πριν χτίσει και πάλι τη γνωστή του ταυτότητα.

Αν όμως, δεν επιλέξουν -ξανά- την εύκολη επιλογή του Durant, οι Warriors θα έχουν στο ίδιο χρονικό διάστημα τους Kuminga, Moody, Poole, Wiggins και Wiseman -μια πεντάδα παικτών που μπορεί είτε να σταθεί και μόνη της είτε στο πλευρό της Big 3- σε ηλικία 21, 21, 24, 28 και 23 ετών, αντίστοιχα.
Ειδικότερα δε αν εισαχθούν σωστά στο μοτίβο του πρωταθλητισμού που επιθυμεί ένα σύνολο όπως αυτό των Dubs μιλάμε για μια έτοιμη, “ψημένη” και πλήρη πεντάδα παικτών που αθροιστικά μπορεί να κάνει τα πάντα στο παρκέ και που σίγουρα δεν αξίζει να σπάσει για χάρη ακόμα και του KD