Οι Dallas Mavericks -εξαιτίας της σχέσης τους με τον Dirk Nowitzki, τον κορυφαίο ίσως μη Αμερικάνο παίκτη που αγωνίστηκε ποτέ στο ΝΒΑ– αποτελούν μια από τις πιο προσιτές στο ευρωπαϊκό μάτι ομάδες, αφού η Γηραιά Ήπειρος φαίνεται πως νιώθει αρκετά οικεία με τη μορφή των Τεξανών τα τελευταία 20+ χρόνια.

Ωστόσο, η σχέση Dallas και Ευρώπης δεν τερματίστηκε το 2019, όταν ο σπουδαίος Γερμανός power forward αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αφού ήδη υπήρχε στα σπλάχνα του συλλόγου το «παιδί θαύμα», ο Luka Doncic, ο οποίος ήδη προκαλούσε φρενίτιδα στις ΗΠΑ με τα κατορθώματά του στη rookie σεζόν του εκεί, με τους Ευρωπαίους να θαυμάζουν ακόμα «ένα δικό τους παιδί» στο ΝΒΑ.

Φέτος, όμως, η κατάσταση στο ρόστερ των Mavericks ξεπερνάει τον ατομικισμό στα όρια του να μοιάζει με… ανέκδοτο!

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν συνολικά 7 μη γηγενείς στο ρόστερ τους και 8 Αμερικάνοι (δε λαμβάνονται υπ’ όψιν τα two-way συμβόλαια), με την ποικιλία χωρών να επαφίεται κυρίως γύρω από το πλαίσιο της Ευρώπης, με κάποιες παγκόσμιες αποχρώσεις.

 

Αναλυτικά οι μη Αμερικάνοι παίκτες των Mavericks:

 

Luka Doncic/ Σλοβενία
Kristaps Porzingis/ Λετονία
Maxi Kleber/ Γερμανία
Boban Marjanovic/ Σερβία
Josh Green/ Αυστραλία
Nikolo Melli/ Ιταλία
Dwight Powell/ Καναδάς

 

Συνολικά, οι 3 εξ αυτών (Doncic, Marjanovic, Melli) έχουν αγωνιστεί και στα ύδατα της EuroLeague, ενώ το γεγονός πως όλοι τους προέρχονται από διαφορετική χώρα μόνο ως αξιομνημόνευτο μπορεί να θεωρηθεί.

Αυτή τη στιγμή, οι… παγκόσμιοι Μavericks βρίσκονται στην 7η θέση της Δυτικής περιφέρειας μετρώντας 25 νίκες σε 46 παιχνίδια, αλλά και 6 στα τελευταία 10 ματς που έδωσαν, με το πιο πρόσφατό τους θύμα να είναι οι Boston Celtics (113-108).