Μπορεί πλέον, να έχει μπει σαν σίφουνας στη μπασκετική μας καθημερινότητα, αλλά η επαφή με το triple double παραμένει δέλεαρ για τους απανταχού fans κάθε νέα φορά! Χθες, ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές του όρου από καταβολάς ΝΒΑ, και το basketblog.gr σας παρουσιάζει τους κύριους λόγους που οδήγησαν σε αυτό!

 

Τα 4 triple doubles

 

Μπορεί μεμονωμένα το γέμισμα της στατιστικής να μοιάζει εύκολη λεία για έναν αθλητικό και all around παίκτη, αλλά το να γίνει 4 φορές σε μια μόλις ημέρα είναι κάτι το αξιομνημόνευτο!

Χθες, οι Mason Plumlee, Dennis Smith Jr (Detroit Pistons), James Harden (Brooklyn Nets) και TJ McConnell (Indiana Pacers) έγιναν μόλις το 3 καρέ παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ που πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο την ίδια βραδιά, ενώ ήταν γενικότερα η 95η μόλις φορά που λαμβάνει χώρα παραπάνω από ένα triple double.

 

Τα δύο triple double στον ίδιο αγώνα

 

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ανάμεσα σε Detroit Pistons και Toronto Raptors στην Tampa της Φλόριντα, δύο παίκτες των “Πιστονιών” κατάφεραν να γίνουν… τριπλοί, αφού ο Dennis Smith Jr, που προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στο Michigan μετά από 2 χρόνια ανεπιτυχούς περιπλάνησης στη Νέα Υόρκη και τους τοπικούς Knicks , πέτυχε 10 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ, ενώ ο Mason Plumlee σημείωσε 14 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 τελικές πάσες, αποδεικνύοντας για ακόμα μια στιγμή πως είναι ένας από τους καλύτερους “ψηλούς” πασέρ στο ΝΒΑ κατά τη νέα χιλιετία.

Το δίδυμο των Pistons έγινε έτσι, το 13ο από καταβολάς ΝΒΑ που υλοποιεί κάτι αντίστοιχο, αλλά και το 3ο της νέας δεκαετίας -μετά τους Ja Morant/ Jonas Valanciunas και Jimmy Butler/ Bam Adebayo.

Ταυτόχρονα, ο center της ομάδας του coach Casey έγινε ο γηραιότερος παίκτης που πετυχαίνει triple double (30 ετών και 346 ημερών), μετά τον Patrick Ewing το 1996 (33 ετών).

 

 

 

 

 

Το παρελθόν πληγώνει ακόμα τους Rockets

 

Οι James Harden και Russell Westbrook αποχώρησαν με διαφορά ελαχίστων μηνών από την κόκκινη πλευρά του Τέξας, και πλέον αγωνίζονται για λογαριασμό των Brooklyn Nets και των Washington Wizards, αντίστοιχα.

Ωστόσο, δε φαίνεται να σέβονται καθόλου το παρελθόν τους…

Πιο συγκεκριμένα, στις 16 Φεβρουαρίου ο Westbrook πέτυχε 16 πόντους, 13 ριμπάουντ και 15 τελικές πάσες κόντρα στις “Ρουκέτες“, ενώ μόλις χθες, ο “Μούσιας” σημείωσε 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, στην πρώτη του επιστροφή ως αντίπαλος στο Toyota Center από το 2012, με τους δύο πρώην παίκτες των Rockets να πανηγυρίζουν ισάριθμες νίκες.

Συνολικά στη σύγχρονη ιστορία του ΝΒΑ, εκτός των δύο τους, μόνο ο LeBron James έχει κατορθώσει κάτι ανάλογο.

 

 

 

O McConnell “έκλεψε” τους Cavaliers

 

O TJ McConnell είναι ένας από τους καλύτερους – και ταυτόχρονα πιο υποτιμημένους – περιφερειακούς αμυντικούς στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή, με την ικανότητά του να κολλάει τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό του προσωπικού του match up να είναι διθυραμβική.

Αλλά χθες μάλλον το παράκανε…

Ο undrafted Point Guard τελείωσε τον αγώνα των Indiana Pacers με τους Cleveland Cavaliers με 16 πόντους (8-8 σουτ), 13 ασίστ και 10 ολόκληρα κλεψίματα!

Συνολικά, έγινε μόλις ο 25ος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που καταφέρνει να γίνει… τριπλός ερχόμενος από τον πάγκο, αλλά και μόλις ο πρώτος από το 1998 και τον Mookie Blaylock που σημειώνει αντίστοιχο triple double (πόντους, ασίστ, κλεψίματα).

Τέλος, ο παίκτης των Pacers κατάφερε να κλέψει σε μόλις ένα ημίχρονο 9 κατοχές του αντιπάλου, κάνοντας νέο ρεκόρ στην λίγκα, μετά τα 8 του Rafer Alston το 2007.