Ο Ρέι Άλεν αποφάσισε να αποχαιρετίσει τη Βοστόνη και να υπογράψει με το Μαϊάμι, κάτι που ο Πολ Πιρς μπορεί να βρήκε λογικό, ωστόσο δεν έκρυψε πως τον πείραξε. “O Ρέι πήρε την καλύτερη απόφαση που θεωρούσε για τον εαυτό του. Θα είναι πάντα αδελφός μου, όμως με ενόχλησε η απόφασή του” είπε ο αρχηγός των Σέλτικς στην ιστοσελίδα της ομάδας και συνέχισε λέγοντας πως: “Ανταλλάξαμε μερικά μηνύματα, αλλά δεν είναι εύκολο να το ξεπεράσω. Πήρε την απόφαση που θεώρησε ότι ήταν η καλύτερη γι’ αυτόν και την οικογένειά του. Αν δεν είχε έρθει στην Βοστόνη, πιθανότατα δεν θα είχα κατακτήσει ένα πρωτάθλημα. Όσα έκανε για την ομάδα δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ, από κανέναν”.

Ο Πιρς αναφέρθηκε και στο ρόστερ της Βοστόνης που θα διεκδικήσει τη νέα σεζόν τον τίτλο: “Με τους Τέρι, Λι, τον υγιή Γκριν και τους νεαρούς παίκτες, έχουμε μεγαλύτερο βάθος σε σχέση με πέρυσι. Είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσουν. Πάντα μου άρεσε ο Τζέισον Τέρι, απ’ όταν ήμασταν αντίπαλοι στο κολέγιο. Είναι ένας από τους κορυφαίους έκτους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ”.

Όσο για την δική του κατάσταση ο Πιρς τόνισε πως: “Το γόνατό μου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, βρίσκεται περίπου στο 90%. Δουλεύω σκληρά, προσπαθώ να το δυναμώσω, ώστε να επιστρέψω ακόμη καλύτερος” και κατέληξε μιλώντας για τους στόχους της ομάδας:

“Είμαι ενθουσιασμένος με το ρόστερ μας. Κρατήσαμε τον Γκαρνέτ, ανανεώσαμε τον Μπας, προσθέσαμε νέα… κομμάτια στο ρόστερ. Έχουμε πιο βαθύ και πιο ταλαντούχο πάγκο, οπότε ελπίζω ότι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στα πλέι οφ. Θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και τίποτα λιγότερο”.